Consultatie Toekomstplan Gaasperplas

clips 5426

Amsterdam: "Van 12 december 2019 tot en met 18 februari 2020 kunt u een reactie geven op het Toekomstplan Gaasperplas. Het plan ligt ook bij Stadsloket Zuidoost en kunt u daar bekijken. Reageren kan:

*Via het online reactieformulier op www.amsterdam.nl/gaasperplas
*Schriftelijk onder vermelding van: ‘Zienswijze Toekomstplan Gaasperplas’:
Stadsdeelkantoor Zuidoost
t.a.v. Sebastiaan Weijer
Postbus 12491
1100 AL Amsterdam

Inloopbijeenkomsten

Tijdens de consultatieperiode vinden in stadsdeel Amsterdam Zuidoost drie inloopbijeenkomsten plaats. De projectteamleden staan dan klaar om u meer informatie over het plan te geven en uw vragen te beantwoorden. De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Dinsdag 28 januari 2020 van 17.00 – 20.00 uur
    Locatie: Stadskantoor Zuidoost, Plaza 1ste verdieping,
    Anton de Komplein 150, Amsterdam
  • Donderdag 30 januari 2020 van 17.00 – 20.00 uur
    Locatie: Buurthuis No Limit, Geldershoofd 80, Amsterdam
  • Dinsdag 4 februari 2020 van 17.00 – 20.00 uur
    Locatie: Planetarium Meeting Center, Kromwijkdreef 11, Amsterdam

Na de consultatieperiode

De reacties die we krijgen tijdens de consultatieperiode, nemen we op in de Nota van Beantwoording. De nota leggen we voor aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost. Alle indieners van een digitale of schriftelijke reactie informeren we over de uitkomsten. Het dagelijks bestuur houdt bij het uiteindelijke besluit over het Toekomstplan rekening met:

  • de reacties van bewoners
  • het advies van de stadsdeelcommissie
  • het besluit van het algemeen bestuur van het
  • Groengebied Amstelland

We verwachten dat het dagelijks bestuur rond maart 2020 een besluit neemt over het plan. Vervolgens biedt het dagelijks bestuur het Toekomstplan aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad aan. Zij kunnen er dan een besluit over nemen.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via: gaasperplas@amsterdam.nl
Meer informatie vindt u op: www.amsterdam.nl/gaasperplas

Amsterdam: "De aanpak houdt onder meer in: het rondje Gaasperplas verbeteren voor fietsers en voetgangers, verbeteren van de hoofdingang vanaf metrostation Gaasperplas, verbeteren van de andere ingangen en verbeteren van het voormalige Floriadeterrein. Daarnaast onderzoeken we: de haalbaarheid van een nieuw stadsstrand, welke nieuwe stedelijke functie het park kan krijgen, of zelfbeheer door geïnteresseerden haalbaar is en welke horeca past bij het gebied rondom de plas.”

Met andere woorden, er is weinig of niets veranderd aan de plannen die al meer dan een jaar geleden op tafel lagen. Dat het dagelijks bestuur rekening zal houden met het besluit van het AB van Groengebied Amstelland is duidelijk, want dhr. Wedemeijer heeft in de laatste vergadering van GGA het besluit goedgekeurd. En wat hebben Diemen, Ouder Amstel en andere gemeenten te besluiten over het grondgebied van Amsterdam? Niets dus. Het DB van Zuidoost geeft hiermee al aan dat het rekening zal houden met zijn eigen besluiten en die liggen kennelijk al vast.
In elk geval kan nu al gezegd worden dat de nieuwe elementen in het Toekomstplan strijdig zijn met de PRV, Provinciale ruimtelijke verordening. De toon is daarmee gezet: er zal geen rekening gehouden worden met de PRV die onder andere stelt dat er geen drijvende objecten, laat staan bouwwerken in de plas geplaatst mogen worden. Toch staan die op de kaarten.

Participatie kun je dit niet noemen, wel volksverlakkerij als er al zoveel inbreng is van omwonenden die het park als natuurgebied willen behouden. Van klimaatverandering en -beheersing heeft het DB van Zuidoost nog niet gehoord.

Er is geen stadsdeel zo goed voorzien als Zuidoost met sport en andere voorzieningen. Maar deze plannen die stammen uit de koker van oud portefeuillehouder van Zuidoost, Emile Jaensch (VVD), willen steeds meer van hetzelfde. En wat wordt het, denkt u?
Meer of minder bomen? Minder natuurlijk.
En dat terwijl het kabinet en de provincies, plus alle natuurverenigingen en milieuwetenschappers er voortdurend op wijzen dat onze natuur achteruit gaat en dringend behoefte heeft aan versterking en verbetering, aan meer bomen en meer biodiversiteit.

Ik stel voor dat u uw reacties niet alleen instuurt aan de ambtenaren, maar zeker ook aan alle leden van de adviescommissie van stadsdeel Zuidoost, en ook aan de gemeenteraadsleden van Amsterdam.

Vandaag was er op de site van de gemeente nog een reactie op de plannen:

© Natuurbescherming ZO 2015