Dag van het Park

Zondag 29 mei 2016 van 11.00 – 13.00 uur

Rondje Gaasperplas

met koffie picknick en muziek door Baviaen van Schurhof in Gaasperplaspark

Start: 11.00 met koffie picknick, zelf koffie, koek en kleedje meenemen, Waar: op het grasveld bij het Platanen pleintje.
Waarom: Om te laten zien: parken zijn zélf een evenement. Geen grootschalige evenementen in parken en groengebieden

Wie: omwonenden, ommetjesmakers, parkbezoekers, bestuurders, politici, beslissingnemers, opwaardeerders, beschermers, liefhebbers etc. 3 muzikanten, eir mag gedanst worden. Kinderen in begeleiding van volwassenen welkom.
Handig om mee te nemen: fiets om picknick mandje aan te hangen en delen van het rondje Gaasperplas te fietsen, bescherming tegen regen en/of zon, identiteitsbewijs.....

Programma: na eerste picknick wandeling door dat deel van het park, dat niet afgesloten is wegens opbouwwerkzaamheden voor evenement, langs bijzondere planten, uitleg over plannen aanleg evenementenverkeersroutes en andere ontwikkelingen, promotie Groenmanifest Parkenoverleg Amsterdam en luisteren naar de vogels en genieten van groei en bloeiseizoen voor zover mogelijk...Misschien zingt de nachtegaal.

Het grootste deel van oeverterreinen, de speel- en ligweiden op de noordoever zijn afgesloten wegens opbouwwerkzaamheden evenement. De evenement organisator vindt het heel vervelend dat onze activiteiten elkaar kruizen en biedt koffie aan in boerderij Langerlust. (Er zijn al twee andere groepen daar, maar we kunnen nog in boomgaard, er mag muziek gemaakt worden en Langerlust zelf biedt een plak koek aan bij de aangeboden koffie)

Vervolg rondje Gaasperplas, nu wel langs de plas via oost en zuidoever langs de bijzondere bloemen weiden weer terug richting startpunt.

Maar een gedeelte van de route doen? Bepaal zelf tot waar u meegaat.

Route naar beginpunt:
– vanuit Nellestein, langs de plas richting Liendenhof dan omleiding langs de hekken volgen het park in
– vanaf eindpunt metro 53 Gaasperplas: linksaf naar pleintje met kunstwerk (bij de snackbar kunt u nog wat voor uw picknick kopen), dan hoofdroute volgen het park in tot grasveld bij het Platanen pleintje.

www.bvnellestein.nl voor meer over Groenmanifest en teksten om zelf te printen op A4 om aan fiets of picknick mandje te hangen. Groenmanifest ondertekenen kan op https://sites.google.com/site/parkenoverleg/ of op 29 mei.

Bewonersvereniging Nellestein, commissie Gaasperplaspark

Groenmanifest      Fair city 

© Natuurbescherming ZO 2015