De Groene Revolutie

35aad70e-be07-a202-c5fe-b606a10f9c34

De Groene Revolutie Amsterdam: "Eindelijk is het zover! De Groene Revolutie Amsterdam kan beginnen. Een actie om groene bewoners te verbinden en samen in actie te komen voor de stadsnatuur van Amsterdam. 

Groen, parken, stadsnatuur en natuurlandschap worden bedreigd. Wij, bewoners van Amsterdam, maken ons grote zorgen over het snelle verdwijnen ervan. Bomen en stadsnatuur kunnen niet protesteren, mensen wel! Daarom starten we de Groene Revolutie Amsterdam met een manifestatie op 12 februari 2022. 

We komen op voor de Amsterdamse stadsnatuur 

Een greep uit de plannen van de gemeente: plastic kunstgrasvelden in het Diemerpark, de Meervaart in de Sloterplas, het bebouwen van de Lutkemeerpolder, windturbines in kwetsbaar vogelgebied, de festivalisering van de stadsparken, sjoemelgroen bij bouwprojecten, bomen kappen voor een evenemententerrein in het Noorderpark, snelfietspaden door de volkstuinen, een bus/tram-baan door het Westerpark of de aantasting van de Bretten met intensieve recreatie.

Samen komen we op voor het ecologisch natuurlandschap van Amsterdam, zoals de Amsterdamse scheggen, bomen, parken, volkstuinen, vogelgebieden en stadsbossen. Onze stadsnatuur moet behouden, beschermd en uitgebreid worden, maar staat helaas onder flinke druk. 

Amsterdammers hebben het groen hard nodig

Bewoners hebben de stadsnatuur hard nodig om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. In het bos, het park, aan het water en op de volkstuin kom je tot rust en ontmoet je je buurtgenoten. In de klimaat- en biodiversiteitscrisis is het groen van levensbelang, zeker voor een hittebestendige stad. Groen staat voor een fijn leven in de stad."

© Natuurbescherming ZO 2015