De nieuwe tuin van de keizerin

DSC00851 copy

Er was een keer een nieuwe keizerin. De nieuw gekroonde keizerin was erg op haar tuin gesteld. Maar zij raakte steeds verveeld van elke nieuwe tuinuitleg. Ook kunstgroen was haar te min. Daarom beval zij haar tuiniers een tuin te maken van groen dat niet bestaat. Een paar cocreatieve tuiniers uit vreemde contreien bedachten toen een tuin waarvan het groen alleen zichtbaar is voor slimme mensen. Na een jaar diepgaand denken, drinken en dineren, kwamen zij met een heel mooi plan, een plan voor een tuin waarin zowat alle groen was weggehaald en vervangen door water en andere nattigheid. Toen de tuin klaar was werd het volk toegestaan om zich in haar tuin te begeven en die te bewonderen. Ja, het volk werd zelfs door haar lakeien met enige aandrang de tuin ingestuurd, de paden op, de lanen in. Het volk was zich bewust van het opvliegende karakter van de keizerin en haar hofnarren en deed alsof haar tuin nu de mooiste en groenste was van de hele wereld. Maar een klein stout meisje fronste de wenkbrouwtjes en riep, maar dit is gewoon een nare natte neptuin. Toen riep iedereen al gauw dat het een nare natte neptuin was want dat zagen ze zelf ook, en wist ook de keizerin dat ze door de cocreatieve tuiniers was belazerd en bedonderd. Zij was dertien miljoen dure ducaten kwijt en leefde in arren moede maar verder in armoede.
Een ander sprookje vertelt over de koude kleren van haar gemaal, de keizer. Dat schrijf ik wel een andere keer op.

Vandaag werd het plan voor het Gaasperpark en omstreken voorgesteld in de Plaza van het stadsdeelkantoor. Diegenen die nog weinig weten van de plannen raad ik aan om een van de twee volgende bijeenkomsten bij te wonen en vragen te stellen aan de hofnarren, pardon, de ambtenaren. Dan kunt u uw commentaar nog tijdig inleveren vóór 18 februari. Zie hier voor meer informatie.

DSC00862

Vanavond was zelfs de directeur van Recreatie Noord-Holland NV aanwezig. 

screenshot 933
screenshot 934

Met een van de bobo’s had ik nog een kort gesprek waarin ik aankondigde dat ik al een lange zienswijze van veertien pagina’s (het worden er meer) bij mekaar geschreven had. Reactie bobo: weet je dat stukken van meer dan 40 pagina’s niet gelezen worden? Mijn vragend antwoord: dan was het niet de bedoeling van het Toekomstplan dat het gelezen werd?
Hij raadde mij aan om alles op zegge en schrijve één A4tje te zetten. Waarmee weer eens aangetoond is dat dit participatietraject enkel bedoeld is om de gemeenteraad wijs te maken dat er gigantisch geparticipeerd is en dat het volk zelfs nog veel meer voorstellen had, die natuurlijk allemaal in strijd zijn met de status van natuurgebied, NNN. Ook de bijhorende enquête is bewust misleidend. Als je op de vraag of er voldoende aan recreatie is gedaan in de plannen ‘ja' antwoordt, dan ga je akkoord met de plannen, en antwoord je ‘nee' dan geef je aan dat er nog meer zou moeten gebeuren. En ‘weet ik niet’ is geen antwoord.
Het komt erop neer dat het bestuur van Zuidoost deze plannen het koste wat het kost door wil drukken en in feite het NNN, het Gaasperpark als natuurgebied wil opheffen en veranderen in een pretpark. Veiliger zal het daar niet worden. Integendeel.
Brood en spelen, barbecues en festivals. Het groen komt er bekaaid vanaf.

© Natuurbescherming ZO 2015