Elixir AOA

Vanmorgen trof ik onder een hek bij de ingang van het ‘festivalterrein’ twee flesjes aan, een leeg, een ander vol. Beide Bombay Sapphire London dry gin. In het volle flesje zit een bruine vloeistof. Ik dacht eerst dat dit flesje nog niet open was gemaakt. Maar toen ik goed keek zag ik dat de dop al losgeschroefd was. De inhoud is sowieso verdacht, want de Bombay Sapphire dry gin is een wit doorschijnend goedje, niet bruin; even gegoogled. Een bruin goedje in een blauwkleurig flesje is niet iets wat een bekend handelsmerk zou doen. Het is dus met iets anders gevuld dan de oorspronkelijke drank. De inhoud en de vindplek zijn al suspect. Mogelijk weggegooid bij de ingang toen er drugscontrole kwam of daar neergelegd om na de controle weer met een greep onder het hek op te halen. Ik heb er maar een stilleventje van gemaakt thuis. In elk geval moet je er niet aan denken dat kinderen dit spul hadden kunnen oprapen en opdrinken.

screenshot 710
screenshot 711

De hekken zijn nog potdicht; dit jaar is bijzonder veel aandacht door Amsterdam Open Air besteed aan het dichtmaken van zelfs de kleinste kieren tussen de hekken. Maar hier en daar kan er nog overheen gekeken worden. Je vraagt je af wat voor rare dingen daar allemaal opgestapeld staan.

screenshot 712

Bij de fietsenstalling stinkt het afschuwelijk naar urine. Daar hebben honderden festivalbezoekers hun plas gedaan in de bosjes.

© Natuurbescherming ZO 2015