Enquête Diemerscheg

Diemerscheg

Diemerscheg

Zoals te zien is op bovenstaande kaart wonen wij hier in Zuidoost vlakbij de Diemerscheg. Daarin is het NNN rond de Gaasperplas, de Gaasperzoom en De Hoge Dijk van groot belang voor natuur en biodiversiteit. Er staat een grote druk op onze natuur vanuit woningbouw en recreatie. En dat gaat veel te ver. Vul daarom de enquête in over de Diemerscheg.
Ook de KNNV is zich bewust van de druk op onze eigen biotoop.

"Beste leden van de KNNV-Amsterdam,
We zijn altijd zeer terughoudend met het rondsturen van verzoeken tot petities en enquêtes, behalve als het gaat om onze eigen “biotoop”.
Van collega-natuurbeschermers van Amsterdam kregen wij onderstaand  verzoek aandacht te vragen voor deze enquête.
Vorig jaar bij de provinciale verkiezingen bleek al de vanouds beroemde “scheggenfilosofie” van Amsterdam 
https://onh.nl/verhaal/de-groene-scheggen-van-amsterdam onder druk te staan. 
Ledenadministratie

 “Er is een enquête door de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp en Gooise Meren (Muiden) gestart over de toekomst van de natuur in de zogenaamde Diemerscheg. Dat gebied bevat grofweg alle groengebieden ten oosten van Amsterdam,
Het gebied moet 'toekomstbestendig' gemaakt worden en dat betekent meestal niet veel goeds. Men herkent de enorme woningbouw in deze regio en wil weten hoe het gebied voor alle bewoners ingericht moet worden. Dat betekent meestal veel meer recreatiedruk en infrastructuur. Natuurdoelen worden niet genoemd, er moet vooral sprake zijn van 'groene beleving' en meer van dat soort termen.”

Meer info over het project hier:    www.amsterdam.nl/Diemerscheg

Wil je lid worden van de KNNV? Klik dan op deze link.

windmolens

Het wordt ook steeds duidelijker dat het huidige college nog steeds windmolens wil plaatsen rond de Gaasperplas, zelfs in de Diemerscheg. Zuidoost wordt door de gemeente kennelijk beschouwd als een negorij, een achterlijk gat waar je alles kan neerzetten. Voorlopig noemen ze het een ‘zoekgebied’. Wij hebben al gezocht en geen geschikte plek gevonden.

© Natuurbescherming ZO 2015