Aanvragen vergunningen Amsterdam Open Air

De aanvragen voor de evenementenvergunning voor AOA 2020 en voor de omgevingsvergunning voor hetzelfde ravagefestijn zijn ingediend. Vrij laat want die aanvragen hadden al in december 2019 ontvangen moeten zijn.

Amsterdam: "Aanvraag evenementenvergunning Amsterdam Open Air B.V.

Stadsdeel Zuidoost - 18 februari 2020

KENNISGEVING Aanvraag evenementenvergunning

Amsterdam Open Air B.V. heeft een aanvraag ingediend voor het organiseren van het evenement Amsterdam Open Air 2020.

De locatie voor het festival: Noordoever Gaasperplas, recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te 1108 AB Amsterdam Zuidoost. Voor het festival zullen diverse objecten worden geplaatst. Er wordt levende en mechanische muziek ten gehore gebracht, categorie: Dance.

Data en tijdsduur van het evenement:
Festival: zaterdag 6 juni 2020 van 12.00 tot 23.00 uur en zondag 7 juni 2020 van 12.00 tot 23.00 uur;
Geluid festival: zaterdag 6 juni 2020 van 12.00 - 23.00 uur en zondag 7 juni 2020 van 13.00 - 23.00 uur;
Soundcheck festival: vrijdag 5 juni 2020 van 16.00 - 19.00 uur en zaterdag 6 juni 2020 van 11.00 uur - 12.00 uur.

De aanvraag is ontvangen op 14-02-2018. Dossiernummer: Z/20/634254.

Heeft u hier vragen over of wilt u de aanvraag inzien? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Amsterdam via telefoonnummer 14020.

U kunt gedurende 14 dagen, gerekend vanaf de datum van publicatie, een zienswijze indienen. U kunt uw zienswijze richten aan:

De voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost
Anton de Komplein 150
1102 CW Amsterdam
Of per mail naar: info.sdzo@amsterdam.nl.”

Amsterdam: "Aanvraag omgevingsvergunning Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te Amsterdam

Stadsdeel Zuidoost - 19 februari 2020

Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas te Amsterdam, 1108 AB: aanvraag omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening ten behoeve van het 2 daagse evenement "Amsterdam Open Air Festival 2020" op 6 en 7 juni 2020, datum ontvangst 13-02-2020;

Dossiernummer 4953757

Dit is een kennisgeving. In een latere fase van de procedure kunt u een zienswijze indienen, of bezwaar maken. Bij een reguliere procedure geldt, dat een belanghebbende binnen 6 weken schriftelijk bezwaar kan indienen, nadat het besluit kenbaar is gemaakt aan de aanvrager. Bij een uitgebreide procedure kunnen zienswijzen worden ingediend, vanaf het moment dat een ontwerpbeschikking ter inzage is gelegd.

Indien u nog vragen heeft, neem dan telefonisch contact op met de gemeente Amsterdam via telefoonnummer 14020."

Voor de evenementenvergunning kunt u een zienswijze indienen, binnen veertien dagen, d.w.z. binnen minder dan een week, want u moet de aanvraag nog gaan inzien. Digitaal opvragen van de aanvraag is kennelijk gechrapt uit het instrumentarium van stadsdeel Zuidoost in opdracht van de toezichthoudende burgemeester. Een subtiel werkend stadsdeelbestuur zorgt er natuurlijk voor dat u nauwelijks de tijd heeft voor het opstellen van een zienswijze, want uw inbreng is in feite niet gewenst. Het bestuur moet proforma meedraaien met de ambtelijke molen, maar doet dat niet van harte, want het besluit tot verlening van de evenementenvergunning ligt al vast. Er valt overigens ook niets als bezwaar in te brengen tegen een evenementenvergunning, want het is de burgemeester die volgens de APV, de Algemene plaatselijke verordening de vergunningen verleent en zij kan enkel vergunningen weigeren wegens zeer zwaarwegende argumenten. Zelfs een paar drugsdoden (zie ADE festival een paar jaar geleden) kunnen daar niets aan veranderen. Voor de omgevingsvergunning ligt dat anders, want die gaat over een natuurgebied.

Voor de omgevingsvergunning kunt u natuurlijk ook een zienswijze insturen. Maar waarom wordt dat niet gemeld door het stadsdeelbestuur? Omdat de omgevingsvergunning pas zeer laat verleend zal worden zodat een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter geen enkele kans heeft. Zo zitten Zuidoost en de gemeente nu al jaren in mekaar. Makkelijk zullen ze het nooit maken, en de besluiten liggen nu al vast. Dit hele circus is enkel bedoeld om proforma de regels te volgen, maar die op elke mogelijke manier zowel legaal als illegaal te saboteren. Zuidoost nergens anders!
De service voor burgers bij het stadsdeelkantoor is in opdracht van de burgemeester kennelijk sterk teruggeschroefd. Het tel.nr. 14020 is altijd een hele belevenis. Probeer het eens. Mind blowing! Soms krijg je de indruk dat je bent doorverbonden met een call centre in Verwegistan.

U kunt het beste uw zienswijzen ook richten aan de stadsdeelcommissie, zodat zij tenminste weten hoe u erover denkt. In elk geval aan de voorzitter en het bestuur. U kunt het ook aan de burgemeester sturen.
Hier vindt u een voorbeeld dat u kunt gebruiken als zienswijze of aanpassen aan uw eigen wensen.

© Natuurbescherming ZO 2015