Evenementenvergunning Guilty Pleasure

Gisteren kreeg ik na mijn verzoek om inzage van stadsdeel Zuidoost een aantal stukken en een conceptbrief toegestuurd met het besluit om de evenementenvergunning voor festival Guilty Pleasure te verlenen. Ik neem aan dat iedereen die een verzoek tot handhaving heeft ingestuurd een kopie van deze nog niet ondertekende vergunning heeft ontvangen en dat we t.z.t. de definitieve brief zullen krijgen. Het is een concept waarin nog heel wat tekststukken in het rood staan d.w.z. nog ingevuld, gewijzigd of verwijderd zullen worden.

Er staan teksten in het rood in waar bijstaat ‘facultatief’. Er staan voorschriften in waar aan toegevoegd is [facultatieve velden; verwijderen wat niet van toepassing is] andere die gekopieerd zijn uit algemene stukken en betrekking hebben op allerlei mogelijkheden als [Optioneel: alleen als dit in het locatieprofiel is aangegeven] enz.
"
Een kennisgeving van de aanvraag is gepubliceerd op datum (conform de Algemene wet bestuursrecht, artikel 4:8). Wij hebben geen zienswijze ontvangen over het voornemen deze vergunning te verlenen./Wij hebben [een] zienswijze[n] ontvangen over het voornemen deze vergunning te verlenen. Deze [luidt/luiden] samengevat als volgt. [korte samenvatting zienswijze]. Hierover merken wij het volgende op. [korte reactie op zienswijze]. De zienswijze[n] vormt/vormen aanleiding het volgende op te nemen in de vergunning. [beknopte omschrijving aanvulling]"

Aangezien dit nog maar een concept is is een afschrift nog niet aan alle betrokken instanties toegestuurd:
"Politie, Brandweer Amsterdam-Amstelland, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Stadswerken, Handhaving openbare ruimte, GHOR, Waternet, Directie Juridische Zaken, Directie Openbare Orde en Veiligheid."

De opbouw van het festival begint overmorgen al. Er is dus ondanks de conceptmogelijkheid om een bezwaar in te dienen door de ontvangers van dit concept en een voorlopige voorziening aan te vragen, geen enkele kans meer om met zicht op succes vóór begin van de opbouw nog een voorlopige voorziening aan te vragen om dit (concept)besluit tijdelijk in te laten trekken door de voorzieningenrechter. De vraag is zelfs of dit concept al een rechtsgeldig besluit is.

De omgevingsvergunning zal nog langer op zich laten wachten, en dat betekent dat de voorschriften daarvoor niet bij de opbouw bekend en nageleefd kunnen worden.

De aanvraag van de evenementenvergunning had minstens 16 weken van te voren ingediend moeten zijn. Voor een omgevingsvergunning ontbreken alle noodzakelijke stukken.

De burgemeester begeeft zich hiermee op een hellend vlak. Er is sprake van rechtsonzekerheid en de procedure deugt niet. Bovendien komt er bovenop de al hoge risico’s van festivals als deze - de verslavingen te benoemen als de vijf d’s: decibels, drank, drugs, ‘dance’ en een doppie - nog de d van deltavirus.
Ik vind het ook bijzonder vreemd dat voor deze evenementenvergunning het de ambtenaren van stadsdeel Zuidoost zijn die in zo
n korte tijd de nodige voorwaarden en voorschriften moeten verzamelen en regelen met de gebruikelijke instanties zodat orde en veiligheid geen gevaar lopen.
GGA maakt vandaag gewoon reclame voor dit festival.

Raven op de rand van de afgrond. Maar ja, raven is leven menen de millennials. De gevaren opzoeken is onderdeel van de kick van festivals.


Contact
Vragen of klachten voorafgaand, tijdens en na het evenement:
Bel 020 – 26 13 716
Mail naar buurt@guiltypleasurefestival.nl.
Vermeld bij de vraag of klacht naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. 

Overlast
Bel de gemeente via 14020
Doe een melding op amsterdam.nl/overlast.
Niet tevreden met de afhandeling van je melding?
Dien online een klacht in via amsterdam.nl/klachten."

© Natuurbescherming ZO 2015