Gaasperpark opnieuw afgesloten 

Vanmiddag zag ik bij de ingang van het Reggae Lake terrein in het Gaasperpark mevrouw Forster aan komen rijden. We hebben kort even gepraat. Ik heb haar gezegd dat er nog steeds geen omgevingsvergunning is verleend. Mevr. Forster keek even verschrikt en zei dat ik daarvoor bij de gemeente moest zijn. Nee, niet bij de gemeente, maar bij het stadsdeel en ook daar eigenlijk niet, want zij moet als organisator van Reggae Lake festival een omgevingsvergunning aanvragen en het stadsdeel zal dat indien voldaan wordt aan de voorwaarden voor een omgevingsvergunning verlenen. Er is een omgevingsvergunning noodzakelijk en er is een advies nodig van de TAC, de Technische Advies Commissie van de gemeente Amsterdam. Die zijn er nog steeds niet. Daarom is het stadsdeel in gebreke gebleven. Het evenement is in strijd met het bestemmingsplan en daarom is een omgevingsvergunning noodzakelijk. Maar ja, dit is Zuidoost, nergens anders, en men stoort zich niet aan regels of wetten. Hier is ruimte om te klooien.

Intussen zijn de verantwoordelijke ambtenaren niet aanwezig en wassen hun handen in onschuld. Er is in het stadsdeelkantoor blijkbaar niemand die de boel runt, dus iedereen kan doen en laten wat hij of zij wil. De adviseur vergunningen is waarschijnlijk een potje aan het golfen. Er is inmiddels weer een verzoek tot handhaving van het bestemmingsplan ingediend. Ondanks het feit dat een groot deel van het park nu is afgesloten zijn er nog geen verkeersborden geplaatst die wandelaars en fietsers de nodige aanwijzingen geven.

DSC03656
DSC03673
DSC03674

Volgens GGA is het rood gearceerde gebied afgesloten voor recreanten en bezoekers van de Gaasperplas van 23 tot en met 31 augustus. Volgens Reggae Lake is dat van 24 t/m 30 augustus. Dat scheelt een slok op een borrel.

DSC03688
DSC03670

Het Gaasperpark hoort nu helemaal voor recreatie beschikbaar te zijn. Het is mooi weer, dus de recreanten stromen toe, maar worden uit een groot deel van het park geweerd.

shots 2802

Dit is waar het park voor bedoeld is: recreatie, wandelen, fietsen, zonnebaden, picknicken en genieten van de natuur;

DSC03697
shots 2804
© Natuurbescherming ZO 2015