Gebiedsplannen

Amsterdam: "Op 28 november 2017 heeft het dagelijks bestuur de concept gebiedsplannen voor Zuidoost 2018 vastgesteld. In het gebiedsplan staat beschreven wat we gaan doen voor Gaasperdam en Driemond, Bijlmer Centrum, Bijlmer Oost en Amstel III. Het is geen volledige lijst van wat er allemaal in de gebieden gebeurt, maar een overzicht van onderwerpen die in 2018 extra aandacht krijgen.

Inspreken
U kunt op 7 december tijdens de AB vergadering nog laten weten wat u van de plannen vindt of wat u mist. Wilt u inspreken? Vraag dan spreektijd aan door een mail te sturen naar
 
mailto:bestuursondersteuning.sdzo@amsterdam.nl.

De voordracht van het stadsdeelbestuur met het nieuwe gebiedsplan is nog niet op de site van de gemeente te vinden, maar u kunt het wel bij mij (uw onbezoldigde ambtenaar in buitengewone dienst) opvragen.

Ook van belang is de nieuwbouw langs het Vreeswijkpad.

clips 4325

Amsterdam: "Ook in Zuidoost wordt flink gebouwd. Niet alleen nieuw woningen, maar ook voorzieningen zoals scholen. Basisschool De Knotwilg gaat een nieuwe school bouwen aan het Vreeswijkpad. Als die klaar is, worden de oude dependance en de gebouwen waar nu kinderopvang Partou en radio Mart in zitten afgebroken. Dan komt er ruimte voor woningen voor bewoners uit Zuidoost en andere Amsterdammers die een huis zoeken.

De gemeente heeft voor de ruimte rond de scholen in Gein een Stedenbouwkundig Plan (SP) Vreeswijkpad gemaakt. Het plan gaat uit van de verplaatsing van de Montessorischool. Er is dan ruimte voor ongeveer 15 eengezinswoningen en 180 appartementen. Als de Montessorischool blijft staan, dan worden er minder woningen gebouwd.

Inspraak

Alle bewoners van Amsterdam kunnen via een inspraakreactie hun mening kenbaar maken over het plan. Het stedenbouwkundig plan Vreeswijkpad ligt tot 22 januari 2018 ter inspraak. Sommige suggesties of ideeën zullen in het plan worden opgenomen, andere niet. Alle reacties worden bij het plan gevoegd. Daarna stelt het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost het SP vast. Bouwen kan pas als de nieuwbouw van De Knotwilg klaar is (zomer 2019) en de gebouwen die dan leegkomen, zijn gesloopt.

De inspraakperiode loopt tot 22 januari 2018. Inspraakreacties kunnen gestuurd worden naar r.huiberts@amsterdam.nl

Waar ik een mogelijk probleem zie is de hoogte van de nieuwbouw, die zou de omgeving kunnen overheersen. Er is dan weer meer parkeerplek nodig en dat levert weer kapgevaar op voor het groen, voor de bomen. Meer bewoners in een verdichte omgeving betekent ook meer overlast. Het kan niet de bedoeling zijn dat er een situatie komt net als in Holendrecht. Verdichting is iets dat in Zuidoost niet aan te raden is. Bovendien ligt dit bouwgebied vlak naast een ecologische verbindingszone, waar meer menselijke drukte niet wenselijk is.

© Natuurbescherming ZO 2015