Meer evenementen in Gaasperpark

BVNellestein: Groengebied Amstelland wil meer grote evenementen in Gaasperplaspark.

Evenementenbeleid Groengebied Amstelland

Vooruitlopend op het vaststellen van nieuwe evenementenbeleid en de locatieprofielen, wil Groengebied Amstelland meer grote evenementen in Gaasperplaspark.

Naast Open Air (2 dagen en 3 dagen camping), Reggae Lake (wil ook 2 dagen) en Gaasper Pleasure (2 dagen) komt er nog een nieuw evenement Latijns-Amerikaanse muziekstijl (straks ook 2 dagen?). Ook dit is een project van Air Events bv, evenals het grote evenement aan de Ouderkerkerplas Buiten westen,  dat omgevormd wordt tot Tik tak evenement. Andere naam, maar zelfde schade en overlast.

De Open Air highway is dit jaar niet gerealiseerd (heeft positieve gevolgen voor het jaarlijks te kort in 2017), doordat de gemeente Amsterdam dit plan terug naar de tekentafel heeft verwezen, maar de bezuinigingen op onderhoud en beheer en het aantrekken van meer grote evenementen gaat gewoon door. Afhankelijk van de besluiten van de gemeenteraad over het evenementenbeleid (in januari 2018) en wijzigingen in locatieprofielen, is er nog kans deze uitbreiding te stoppen. Ook de provincie heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van de recreatiegebieden en het evenementenbeleid in het NNN.”

Zelfs het stadsdeelbestuur van Zuidoost is het niet eens met dit besluit van recreatieschap GGA om een Latijns-Amerikaans festival te organiseren. Naast het Reggae Festival zal ook Fiesta Macumba reggaemuziek laten horen. Versterkt natuurlijk. GGA wijst erop dat dit soort muziek volle zalen trekt. Juist daarom is er geen behoefte aan dit extra festival in openlucht, er is al voldoende aanbod en een natuurgebied mag niet vertrapt worden door festivalgangers. Daarom hoop ik dat het bestuur zal weigeren hiervoor een omgevingsvergunning te verlenen. Dit nieuwe festival wordt net als Amsterdam Open Air ook georganiseerd door Air Events, en daarmee dreigt dit bedrijf het hele gebied te gaan monopoliseren, ook in Ouder-Amstel. Met andere woorden, in de hele omgeving worden nu ook natuurgebieden volgepropt met een aanbod dat elders al ruim aanwezig is waar geen overlast veroorzaakt wordt en geen natuur beschadigd wordt. Fiesta Macumbe is een nachtconcept, en het zou me niet verbazen als ze ook doorgaan tot ver in de nacht. De drugsscene zal weer smullen van dit nieuwe aanbod.

In elk geval zal de Stichting Natuurbescherming ZO ook hier bezwaren tegen indienen mocht het zover komen dat een omgevingsvergunning wordt verleend. De rechtszaak tegen Reggae Lake heeft plaats op 6 februari. En intussen weten we dat de organisatoren waaronder mevr. Forster, met dit festival heel wat regels en normen heeft overschreden. Na jarenlange malversaties met Kwaku begint het gerommel ook in het Gaasperpark. Sommige mensen hebben helemaal geen respect voor natuur.

Jammer genoeg gaat het juridisch collectief van Nellestein niet in beroep bij de Raad van State over de uitspraak van de rechter enige tijd geleden over de omgevingsvergunning voor Amsterdam Open Air 2016. Maar de Stichting heeft wel beroep ingediend.
Daarom, bewoners van Nellestein en heel Gaasperdam:
STEUN DE STICHTING MET UW GULLE BIJDRAGEN

vaatplanten

U ziet rechts op de kaart ongeveer in het midden het Gaasperpark helemaal in het rood, dat betekent dat het hele park zeer sterk vernietigingsgevoelig is wat betreft vaatplanten (dus ook bomen).

Hierbij mijn inspraak een paar dagen geleden tijdens de vergadering van GGA. Een afgevaardigde van de provincie Noord-Holland gaf een presentatie over de beoogde wijziging van de PRV, Provinciale Ruimtelijke Verordening, waarin is opgenomen wat kan en niet kan. GGA neemt daarop alvast een voorschot en wacht het resultaat van de besprekingen over de Ecologische Verkenning GGA en de besluiten van de gemeente over het geluids- en evenementenbeleid (met locatieprofielen) niet af.  Intussen is GGA driftig bezig met het uitdunnen van het Gaasperpark zodat de provincie uitgaande van de actuele natuurwaarden zal moeten concluderen dat de natuurwaarden in het Gaasperpark te verwaarlozen zijn. Ja, natuurlijk, na tien jaar evenementen in het park en bewuste verdrijving en vernietiging van fauna en flora is de toestand deplorabel aan het worden.

© Natuurbescherming ZO 2015