Geef de natuur een stem

GroenLinks: "Roep het kabinet op: bescherm onze natuur! ✍️

De stikstofcrisis heeft het debat op scherp gezet sinds de rechter besloot dat de Nederlandse overheid onze natuur niet beschermt. Al jaren is onze stikstofuitstoot te hoog. Kabinet na kabinet verkiest economische belangen boven onze natuur.

En nu er oplossingen moeten komen, blijkt ook weer dat dit kabinet de stikstofuitstoot alleen wil verlagen tegen een hoge prijs: minder natuurgebieden. Dit kabinet wil de beschermde status van sommige natuurgebieden 'schrappen'. Dit is een regelrechte aanval op onze kwetsbare natuur. Onze natuur, de bossen, duinen en heides, wordt ingewisseld voor het uitbreiden van vliegvelden, bedrijventerreinen en de intensieve veehouderij.

De natuur kan niet protesteren op het Malieveld. De natuur sterft in stilte. Maar wij weigeren onze natuur in de uitverkoop te doen. Wij hebben jouw hulp daarbij nodig. Geef de natuur een stem!

Onderteken en deel deze petitie.”

screenshot 614

Vooral in Amsterdam wil ik GroenLinks en burgemeester Halsema eindelijk het NNN, NatuurNetwerk Nederland, te respecteren en er geen evenemententerrein van te maken. Want momenteel is dat niet het geval. De gemeente stoort zich niet aan de Provinciale ruimtelijke verordening en de bescherming van het NNN die daarin is opgenomen.

Wie GroenLinks niet meer ziet zitten, kan tweeten via Vroege Vogels:

Nederland tweet massaal voor behoud natuur

Als men iets wil bereiken in Amsterdam dan zal men in de eerste plaats ervoor moeten zorgen dat zoals ook het kabinet recent in het IPO stelde dat het NNN versterkt en verbeterd moet worden. Zonder behoud van het NNN wordt het alleen maar erger met onze natuur en zal men zeker de stikstofnormen niet halen.

Wij hebben toch een groene en democratische coalitie, of niet dan? Amsterdam kan het niet maken om de wezenlijke kenmerken en waarden van onze weinige natuurgebieden in Amsterdam af te waarderen door het toestaan van grote evenementen en het herinrichten van het NNN rond de Gaasperplas voor meer horeca, reuring, sport en barbecues. Zuidoost zal nu volwassen moeten worden en kiezen voor het algemeen belang.

© Natuurbescherming ZO 2015