Geluidsbeleid en locatieprofielen evenementen

Eerder heb ik al gemeld dat bewoners aan de gemeente hun inspraak kunnen toesturen over het nieuwe geluidsbeleid en de locatieprofielen.
Het nieuwe beleid is zeker geen verbetering. Dat kan voor het Gaasperpark als de nieuwe normen overgenomen worden nog slechter dan voorheen uitpakken. Dus meer geluidsoverlast. Met weerscorrecties die altijd ongefundeerd toegepast mogen worden kunnen de geluidsnormen zelfs overschreden worden. De locatieprofielen voorzien nog steeds heel veel evenementen en dat in een park dat is bedoeld voor natuur en biodiversiteit.

Hier meer informatie met link naar de stukken.

De inspraakperiode voor het nieuwe geluidbeleid voor Amsterdamse evenementen loopt van 19 juli tot en met 24 september 2017 (voor digitaal inleveren).

Indienen van een inspraakreactie kan op de volgende manieren

Schriftelijk: stuur uw reactie naar
Burgemeester en Wethouders van Amsterdam
Postbus 202
1000 AE Amsterdam
onder vermelding van 'Inspraakreactie nieuw geluidbeleid voor Amsterdamse evenementen'. De inspraakbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats bevatten.

Of reageren via het online formulier.

Indien u problemen ondervindt bij het invullen van het online formulier, kunt u uw inspraakreactie via e-mail insturen: (Let op! Dit e-mailadres is alleen te gebruiken voor uw inspraakreactie). 

Het nieuwe geluidbeleid voor evenementen in Amsterdam, beleidsregel en locatieprofielen, ligt ook vanaf 24 juli ter inzage bij alle Stadsloketten.

Uitnodiging van Wijkcentrum d’Oude Stadt:

"Bewonersgroepen, volksinitiatief Lager Toontje en parkvrienden hebben zich het afgelopen jaar intensief verdiept in het geluidsbeleid evenementen en voorstellen gedaan voor dat beleid. Namens al die groepen nodigen ik u, raadsleden, bestuurders, pers en andere belangstellenden, uit op 19 september 2017 om 16:00 uur in wijkcentrum d' Oude Stadt voor een eerste gedachten wisseling, nog voor behandeling van dit beleid in de raadscommissie, over onze voorstellen en het voorgestelde geluidsbeleid aan de hand van presentaties die wij gemaakt hebben."

© Natuurbescherming ZO 2015