Inspraakhulp geluids- en evenementenbeleid

clips 4064 med

Gistermiddag is in Wijkcentrum d’Oude Stadt een Analyse van de plannen voor het nieuwe evenementenbeleid en een samenvatting daarvan overhandigd aan de voorzitter van de commissie AZ van de gemeente, Remine Alberts, en een paar gemeenteraadsleden. De andere raadsleden krijgen deze stukken ook nog toegestuurd. 

De complete analyse is een grondig werkstuk waar lang aan is gewerkt door vertegenwoordigers van bewonersverenigingen uit de hele stad, in het bijzonder door verenigingen die deelgenomen hebben aan de besprekingen over het geluidsbeleid met het evenementenbureau van de gemeente, waaronder ook de Stichting Natuurbescherming ZO en het Parkenoverleg.

U kunt de Analyse hier downloaden. Voor de samenvatting klik op deze link.
De analyse is een pittig stuk. U kunt in uw eigen inspraak ernaar verwijzen en/of aangeven dat u het daar mee eens bent.

Belangrijk voor de EHS rond het Gaasperpark: "Ook flora en fauna dienen beschermd te worden. In parken met een EHS/NNN natuurbeschermings-status horen geen evenementen thuis. In geen enkel park evenementen in het broedseizoen."

U kunt hier een voorbeeldtekst downloaden als pdf of docx dat u kunt opsturen als uw inspraak of aanpassen of aanvullen met uw eigen zienswijze over het geluidsbeleid en de locatieprofielen in Zuidoost.
Zie de blogpost hieronder voor de mogelijkheden om uw inspraak in te leveren bij de gemeente. De digitale weg lijkt me nog het handigste.

inspraak geluid

Op de website van Wijkcentrum d’Oude Stadt vindt u een verslag van de presentatie en ook links naar de stukken.

Ook de presentatie van Peter Welp van Lager Toontje is interessant.

Update: De inspraaktermijn (voor digitaal inleveren) is verlengd tot 24 september.

Amsterdam: "De inspraakperiode voor het nieuwe geluidbeleid voor Amsterdamse evenementen loopt van 19 juli tot en met 24 september 2017."
Dat betekent echter: per post geldt het datumstempel, en afgeven bij de portier van het stadhuis kan t/m vrijdag 22 september.

© Natuurbescherming ZO 2015