Geluidsoverlast

Zoals te verwachten was door de uitdunning van het Gaasperpark en de zuidoever van de Gaasperplas, en het kappen van 101 bomen in Gein 3, is de geluidsoverlast van Amsterdam Open Air in de C. Aarnoutsstraat en omliggende straten sterk toegenomen. Ik meet voor mijn deur 68,1 dB(A) tot meer dan 74,6 dB(A).

IMG 0110

Als u klachten heeft over geluidsoverlast dan is het nu haast onmogelijk om iemand per telefoon te bereiken van HOT of de gemeente. Daarom is het aan te raden om uw klachten via deze link te sturen.

U kunt ook uw klachten over slechte klachtenbehandeling door de gemeente hier kwijt.

Op de Nellesteinfacebookpagina staat een bericht dat de traffic support medewerkers de postcodes niet kennen. Dus gedoe om weer met de auto thuis te komen…

Berichten van omwonenden: "Ik belde de Horeca Overlast Telefoon (waarvan het nummer op de site van www.amsterdam.nl staat), met de vraag welke geluidsnorm er gehanteerd wordt. Wist mevrouw niet. Een hoop gedraai, waarna ze me doorverbond met een andere afdeling. Deze meneer zei dat de grens bij 67 dB ligt, vandaag tussen 12 en 23 uur, en morgen tussen 13 en 23 uur. Er worden bij de woningen geen bastonen gemeten, omdat daarover in de vergunning niet gesproken wordt. Daarna belde ik het telefoonnummer van AOA, maar die namen na 5 minuten nog niet op, terwijl ze volgens hun eigen informatie tijdens de festivaldagen bereikbaar zouden zijn.”

“Iemand in Nellestein had zo'n geluidsman gebeld omdat hij zelf ruim boven de 67 dB opmat. Maar mannetje kwam niet, omdat ze alleen op 1,5 meter hoog meten vanwege capaciteitsgebrek. En klager woont op 8 hoog… 
Er wordt bovendien alleen bij de deurbel gemeten. Dat is bij ons aan de niet-parkkant van ons blok. Wij hebben alleen ramen en balkondeuren aan de parkkant."

Het schijnt dat er problemen met de metro waren, die ging maar tot Kraaiennest.

Flora was zoals vorige jaren weer present met een protest.

shots 2528
© Natuurbescherming ZO 2015