Graaien in het groen

Het was al een tijd duidelijk dat minister Ollongren pretenties heeft om Thatcher te evenaren in destructieve politiek. Met Ollongren is een carrièrejager (door sommigen al bestempeld als politbitch die de VVD rechts voorbij wil steken) aan de macht gekomen die elke vorm van gezond verstand opzij schuift en de naïviteit van D66 tot in het absurde wil doordrijven door ook de groene stadsranden vol te bouwen. Ze denkt niet aan de noodzaak van groen voor lucht en milieu, voor waterberging en fauna en flora, nee, het groen mag enkel dienen als leuk decor voor de villa’s van de rijkere spitsburger, en voor veel en grote evenementen natuurlijk.
Ook D66 in Amsterdam wil het groen reserveren voor festivals en woningbouw. Dus u weet het, stem niet op D66 bij de komende verkiezingen. Olle wil dit overbevolkt land nog voller proppen. Bijvoorbeeld door het aantrekken van steeds meer buitenlandse studenten. Het is vreemd dat voor deze luxediertjes wel op grote schaal woningen gebouwd worden maar niet voor Amsterdamse jongeren die een sociale woning dringend nodig hebben.

shots 2382

Parool: "Bouwen in het groen aan de stadsranden? Werk liever aan goed openbaar vervoer en compacte, gezonde steden in het groen, zegt Jorrit Nuijens van Groenlinks Amsterdam in reactie op minister Kajsa Ollongren."

© Natuurbescherming ZO 2015