Groen is gezond

WageningenUniversity&Research: "Het artikel ‘Van groen worden we gezonder op nrc.nl gaat in op de vele voordelen, met name die voor onze gezondheid, van groen in het stedelijk gebied.

In 2050 zal 70% van de mensheid in steden wonen. Daardoor worden vraagstukken rond duurzaamheid en kwaliteit van leven voor die steden steeds dringender. In sept-okt 2016 verschijnen er 8 artikelen van Wageningen University & Research op nrc.nl over verschillende oplossingen voor deze uitdagingen. We gaan daarbij o.a. in op hitte-eilanden, wateroverlast, voedselvoorziening, luchtkwaliteit, stadslandbouw, leefbaarheid maar ook beleidsplannen en de inrichting van steden.”

shots 2993

Als we van groen gezonder worden, dan worden we van minder groen (bomen kappen o.a.) minder gezond. Dan kan de veroorzaker aangeklaagd worden voor aantasting van de gezondheid van mensen.
Evenementen zijn vooral ongezond. De vijf d's (dance, decibels, drank, drugs, en een doppie) gecombineerd zijn zeker niet gezond (afzonderlijk kunnen dance en een doppie af en toe wel gezond zijn, maar niet op dance events, waar van dance eigenlijk geen sprake is, men schudt en doet spastisch). Voor omwonenden is er sprake van stress. Bezoekers zoeken vooral de verdoving door extra stress; daarnaast krijgen ze ook te maken met gehoorschade.
Evenementen in het groen zijn dus dubbel ongezond. Ik kijk uit naar de eerste rechtszaak tegen overheden die steeds meer en grotere evenementen toestaan, dus steeds meer belastende en overlast veroorzakende festivals.

NRC: "Het Trimbos-instituut heeft een ‘red alert’ uitgedaan voor een mogelijk dodelijke xtc-pil. In de pil, die de vorm heeft van het Superman-logo, zit PMMA. Daardoor kan een enkele pil al dodelijk zijn."

NRC: "Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor meer biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in een warme periode. Kortom, groen is essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Daarnaast heeft het een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt het bij aan de leefbaarheid van een wijk." 

© Natuurbescherming ZO 2015