Kap bomen Sloterbos  

Parool: "Stadsdeel Nieuw-West gaat flink snoeien in het Sloterbos. Zeker 341 bomen moeten weg, maar de buurt vreest dat het er veel meer worden.

Buurtbewoners waren aanvankelijk blij met de plannen van het stadsdeel. Na tien jaar verwaarlozing zou eindelijk weer eens flink onderhoud worden gepleegd aan het Sloterbos, aan de oostkant van de Sloterplas.
Totdat ze de kapvergunning nog eens goed bekeken. "Toen bleek het om 341 bomen te gaan," zegt Fons Verbraaken, die zich samen met een groep buurtbewoners hard maakt voor het behoud van het Sloterbos.
Maar dat getal klopt niet, zegt Verbraaken. "Omdat we het niet vertrouwden, zijn we zelf met het beheerplan in de hand gaan tellen hoeveel bomen er staan op de plekken die boomvrij gemaakt worden. We kwamen uit op bijna 2000 bomen die op de nominatie staan om gekapt te worden. We zijn geen bomenknuffelaars, maar met deze plannen wordt een ­natuurgebied vernietigd.

Volgens buurtbewoner Jacqueline Kalsbeek wil het stadsdeel van het Sloterpark een populaire trekpleister wil maken, met strakke paden en zicht op het water. "Daar is niets mis mee, maar waarom moet er een kaalslag plaatsvinden om meer mensen te lokken? We hebben iets dat gekoesterd moet worden. Het is nu echt een feest om hier te zijn, zeker voor Amsterdammers die van rust en natuur houden. En kinderen uit de buurt kunnen er eindeloos spelen, zonder dat ze steeds moeten oppassen voor het verkeer.””

Zie ook hier.

© Natuurbescherming ZO 2015