Festival bij de Ouderkerkerplas

Festival Buiten Westen zal op 15 juli voor de tweede keer de Ouderkerkerplas teisteren. Een evenementenvergunning is al verleend. Daar heeft de Stiching Natuurbescherming ZO al een bezwaar tegen ingediend. Er komt binnenkort een omgevingsvergunning omdat het in de EHS/NNN ligt. Ouder-Amstel is een kleine gemeente, maar iedereen kent wel het landje van Geijsel en de Ouderkerkerplas zit meestal vol vogels. Het gebied is een deel van het jaar afgesloten voor alle bezoekers ter bescherming van de fauna. Maar festivals en horecaondernemers worden door de beheerder, GGA (de burgemeester van Ouder-Amstel zit ook in het bestuur) nu juist aangetrokken.

DSC02908 copy

Vogelverenigingen met geschikte statuten kunnen ook bezwaar indienen tegen de komende omgevingsvergunning. Die kunt u t.z.t. hier vinden. Er loopt nog een rechtszaak tegen de omgevingsvergunning die is verleend in 2016 voor Buiten Westen.

Hetzelfde festivalbedrijf, Air Events BV, alias The Good Guyz, zit ook al jaren in het Gaasperpark. Daar komt op 5 september eindelijk na jaren vertraging en bemoeilijking van procedures door het stadsdeelbestuur een monsterproces over, nl. over een direct beroep over 2014-2015, en de omgevingsvergunningen voor 2015 en 2016. Air Events BV lijkt de hele omgeving te willen koloniseren.

Donaties kunt u doen via de Stichting Natuurbescherming ZO. Vermeld het kenmerk ‘Buiten Westen’ en het bedrag zal doorgestuurd worden aan de bewoners die in beroep gaan en die daarmee een bodemonderzoek kunnen betalen. Als verdichting geconstateerd wordt is dat een reden voor de rechtbank om de omgevingsvergunning nietig te verklaren.

Als grote evenementen van deze omvang toegestaan worden dan zijn wij onze EHS/NNN kwijt en zal het steeds slechter gaan met de vogels in de Amstelscheg.
Wie in de buurt woont kan altijd een bezwaar insturen tegen de omgevingsvergunning die binnenkort verleend zal worden.

© Natuurbescherming ZO 2015