Langerlust moet blijven

Boerderij Langerlust horeca moet blijven! Protesteer a.s. zondag mee!

“De gemeente Amsterdam verlengt het contract met de horecavoorziening in Boerderij Langerlust aan de Gaasperplas niet. De bedoeling is, als dit plan wordt  doorgezet, om er eind 2018 een broedplaats voor kunstenaars in te richten.

Een heel leuk idee, zo’n broedplaats in Gaasperdam, Zuidoost, maar dan niet op deze locatie. Restaurant Boerderij Langerlust ligt fraai en rustig in de mooie omgeving van de Gaasp, tussen Amsterdam en Driemond, in de natuurzoom langs de Gaasperplas. Het is er ’s zomers en ’s winters gezellig en heeft inmiddels een vaste en warme plek verworven in de harten van de bewoners van Zuidoost. Maar ook mensen van elders komen graag naar deze bijzondere plek voor een lekkere kleine of grote ‘hap’, al of niet na het maken van eerst een wandeling lang de Gaasperplas. De horeca wordt bovendien verzorgd door Colour Kitchen, in samen werking met Pantar. Deze organisatie biedt werk en begeleiding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Buurtbewoners en andere bezoekers zijn teleurgesteld dat deze fijne horecaplek, waar  je ook in een bijzondere natuuromgeving kunt trouwen of een ander feest vieren, dreigt te verdwijnen. Vermoed wordt dat financiële zaken een rol spelen, geld gaat bij de overheid kennelijk weer boven de belangen van bewoners en de natuur…

Op zondag 15 april a.s. om 12.00 uur wordt er daarom een korte protestbijeenkomst op het parkeerterrein bij Boerderij Langerlust gehouden. Adres: Provincialeweg 24 1108 AB Amsterdam Zuidoost. Om het parkeerterrein te bereiken neem je de afslag die langs de Gaasperplas loopt, de Driemondweg.

Spandoeken en protestborden – in bijvoorbeeld de vorm van een bord! – zijn welkom, fluitjes en andere lawaaimakers niet. Wij behouden graag de rust in deze mooie natuuromgeving.

Kom ook als je wil laten zien dat de horeca in Boerderij Langerlust moet blijven!

-  Wij komen op voor een unieke ontmoetings- en horecalocatie voor bewoners van Zuidoost en elders

-  Wij komen op voor deze bijzondere plek voor mensen om werk- en leerervaring op te doen

-  Wij steunen het idee om in Zuidoost een broedplaats voor kunstenaars te ontwikkelen en denken graag mee over een goede, andere locatie hiervoor.

 Je kunt ook steun geven voor het behoud van horeca in Boerderij Langerlust, door de petitie te ondertekenen (klik op de link hier onder):

petitie horeca in langerlust moet blijven"

Parool: "Protest bij boerderij Langerlust om verdwijnen horeca"

© Natuurbescherming ZO 2015