Locatieprofielen evenementen

Ter voorbereiding van het advies dat de gemeente Amsterdam heeft gevraagd aan alle stadsdelen, zal ook stadsdeel Zuidoost een buitengewone vergadering organiseren voor de leden van de bestuurscommissie en de bewoners van Zuidoost, waarin festivalorganisatoren, ambtenaren, GGA en ikzelf voor de Stichting Natuurbescherming ZO een presentatie zullen geven.

U bent daar zeer welkom en kunt daar ook vragen stellen en inspreken (op aanvraag). De vergadering heeft plaats op donderdag, 29 september, van 19.00 tot 21.00 uur; inloop om 18.30, in de Sporthal Gaasperdam, Ravenswaaipad 5, Reigersbos.

De locatie voor deze vergadering lijkt strategisch gekozen, in Reigersbos. De meeste bezwaarmakers wonen in Nellestein, vlakbij het Gaasperpark. Het bestuur hoopt natuurlijk dat er weinig bewoners van Nellestein aanwezig zullen zijn. Aan dit soort trucjes bezondigt het bestuur zich al jaren. De Verkenningen die eerder werden gehouden over het gebied waren steevast opgezet om vooral duidelijk te maken dat alles kon in het Gaasperpark; nooit werd er over de EHS gerept. Dus, Nellesteiners, kom in groten getale naar deze vergadering om uw stem te laten horen. Festivalorganisatoren krijgen vrij spel, bezwaarmakers krijgen het moeilijk. Het heeft ook veel moeite gekost om ervoor te zorgen dat de stichting ook een presentatie mocht houden. Het is aan te nemen dat er zoals bij vorige vergaderingen een aantal positivo’s (al dan niet betaald voor hun moeite door bestuur of Open Air) de lof komen zingen van de festivals. Er is maar één bewonersvertegenwoordiging uitgenodigd om een presentatie te geven (de stichting dus), de zeven anderen zijn festival- of evenementenorganisatoren en ambtenaren. Zuidoost Nergens Anders! 

Hieronder alvast een filmpje met mijn presentatie (u kunt het beste kiezen voor beeldvullend) en hier een pdf versie die wat makkelijker te lezen is.

In dit verband is ook de Ontwikkelstrategie Gaasperplas van groot belang. Op deze link kunt u een pdf van mijn geannoteerde versie downloaden.

© Natuurbescherming ZO 2015