Locaties festivals

Het is nergens voor nodig om festivals te organiseren in groengebieden. Het gaat bij festivalleut nooit om het genieten van het groen. Het plattrappen van groen lijkt een betere kick. Denk maar aan de mudruns. Maniakaal de modder in. GaasperPleasure zou dit weekend wel eens een modderveld kunnen worden. Het zware verkeer heeft nu al sporen achtergelaten in de hele omgeving. De fietsen zullen weer gestald worden vlakbij de rietkragen en dat zal mogelijk een ravage worden. Maar niet getreurd, er is geen omgevingsvergunning, dus ook totaal geen belemmering om het groen de vernieling in te trappen.

Er zijn vier podia, twee in tenten binnen, twee buiten. Dat zal waarschijnlijk de geluidsoverlast enigszins beperken. Laten we hopen dat het flink regent (ook een lekker modderbadje kan geen kwaad) dan worden de twee buitenpodia waarschijnlijk ook overdekt. Dan krijg je door de zware bassen een soort bubbelende modderjacuzzi. Groovy, dude. 

Eigenlijk kunnen alle openluchtfestivals gehouden worden op braakliggende terreinen. Want de natuurentourage is enkel nodig voor de previewvideo om bezoekers te lokken. Het evenement wordt opgebouwd met rieten matten, palmen en andere tropische planten om het zuidoostelijk groen wat op te leuken. Want, laten we eerlijk zijn, dit deel van het park stinks, man, geen leuke groene uitstraling, dus moet die er met de palmbladeren bijgesleurd worden. Repetitieve muziek zonder inhoud, zonder boodschap, zonder enige betekenis, maar wel lekker primitief en vooral snel, hard en luid, louder than hell, zoals ze op Wacken zeggen. De vijf d’s, daar gaat het om, dance (voor zover je dit dansen kunt noemen), decibels (heel veel), drank, drugs (ook zoveel mogelijk) en een doppie.

shots 2767

Niets dus. Enkel nog veel pis- en poepdozen.

shots 2769

Hoeveel fietsen zullen er in de Gaaspersingel vallen?

shots 2770

Hier komen de palmen aan

shots 2771
shots 2772

Men houdt rekening met regen; de tenten zijn overdekt.
Ze kunnen net zo goed naar de Ziggodome of elders verkassen.

shots 2773

En verdulleme, het wordt guilty as hell, dude.

shots 2768

Maar het zal vast heeéééééélllll leueueuk zijn. Daar staan de vijf d’s garant voor. Mogelijk behoort een modderbadje ook nog tot de mogelijkheden.

© Natuurbescherming ZO 2015