Maaien en snoeien

screenshot 1065

Omdat ik vanmorgen toch een rondje langs de zuidoever van de Gaasperplas fietste heb ik nog een en ander vastgelegd. GGA heeft een paar jaar geleden bomen getopt langs het water in de buurt van de kanovereniging. De getopte bomen staan daar als vel-over-been geraamtes te wachten tot ze gekapt worden. Want dat was kennelijk de bedoeling van GGA. Over het fietspad reed (met zijn auto) een groenambtenaar van de gemeente. Hij controleerde het maaien door GGA. Ik neem aan dat hij wist dat GGA hier aan het werk is geweest. Het fietspad valt hier helemaal onder GGA, ook de getopte bomen.

Ik heb even met de ambtenaar gesproken. Hij was hoofdzakelijk geïnteresseerd in het gemaaide gras dat op het fietspad terecht was gekomen. Over de getopte bomen zei hij dat die dood waren. Zo te zien niet. Maar ze zullen dat binnenkort wel zijn, door het toppen. Dat een ambtenaar vindt dat toppen een goede maatregel is om stervende bomen te redden is een schande. Die man is dringend aan herscholing toe. Toppen betekent het veroordelen van een boom. Het doel is dan kappen. Een ambtenaar die een boom wil kappen beweert eerst dat hij dood gaat en dat er daarom getopt moet worden om hem te redden. Een jaar later zijn de meeste getopte bomen dan inderdaad dood en rijp om gekapt te worden.

Dan is er nog de kwestie van het maaiwerk, dat de ambtenaar kennelijk aan het bestuderen was, maar wel op het gebied van GGA. Ik heb hem gezegd dat het in GeinDrie nog veel erger was en daar is de gemeente verantwoordelijk.
Bloemen bestaan kennelijk om gemaaid te worden. Hier ook zo’n voorbeeld van groene verdwazing.
Onderweg lag nog een (gezonde) boom die de storm kennelijk niet overleefd had. Die moet GGA nog vervangen, maar ik vrees dat daar weinig van terecht zal komen.

screenshot 1068
screenshot 1069
screenshot 1066
screenshot 1070
screenshot 1071
screenshot 1072
screenshot 1073

Vanzelfsprekend heb je ook nog de bordenvervuilers die het niet eens zijn met wat er op de borden staat.

screenshot 1067

© Natuurbescherming ZO 2015