Maarten van Rossem over festivals

In de laatste Gein3dorper (herfst 2022) staat een artikeltje over een van onze Gein3 kwajongens, volgens sommigen dorpslieveling, Marc Pruijs. Nou dacht ik dat de Vereniging Gein3Dorp ook in de statuten had staan zoiets als "het bevorderen en bewaken van de groenvoorzieningen” waaronder het NNN. Laten we eerlijk zijn, dat artikeltje over Marc lijkt meer op het verheerlijken van zijn in feite illegale activiteiten, eerst met Gaasper Pleasure en later Guilty Pleasure, weliswaar gesteund door een stadsdeelbestuur dat nog niet geleerd had om het NatuurNetwerk Nederland rond de Gaasperplas te respecteren. Serieus ondernemen kun je dat niet noemen. Bedenkingen over schade aan de natuur en overlast zijn niet aan hem besteed.De Gein3Dorper lijkt weer de verkeerde kant op te gaan. In deze tijd van klimaatverandering en natuur- en milieucrises kun je dat niet meer maken, maar goed de Gein3dorper is een reclamekrantje voor de millennials in een affectieve crisis die wat willen, maar wat precies is nog niet goed duidelijk, feesten kennelijk. Boerderij Langerlust zou een “buurthub" moeten worden, voor nog meer feesten voor de feestbeesten. De kwajongens van Gein3 maken al een tijd dankbaar gratis gebruik van het leegstaande pandje als ‘kraakwacht’. Vriendjespolitiek? Langerlust werd opgeheven omdat de horeca zogezegd niet genoeg opleverde. Nu ligt de boerderij verder te verpieteren en zijn we het geprezen sociale project The Colour Kitchen kwijt.
De openbare ruimte hoort niet in handen te komen van ondernemers, kwajongens of dorpslievelingen.

Laten we even luisteren naar wat Maarten van Rossem over festivals te zeggen heeft in deze podcast #265 - Festival-verslaafd.

"We zijn verslaafd aan festivals. Maarten rekent voor dat er in ons land 750 festivals zijn. Een ernstige vorm van krankzinnigheid, vindt hij. Tom heeft goed nieuws: Een festival bij Maarten om de hoek is verboden door de rechter."

© Natuurbescherming ZO 2015