Muziekindustrie in crisis

clips 5533

FTM heeft net een stuk gepubliceerd over de crisis in de muziekindustrie. Maar dat treft de dance music in feite nog het minst, want die heeft jarenlang miljoenen verdiend met als core business het veroorzaken van geluidsoverlast en schade aan parken en natuurgebieden (NNN), zelfs in de broedtijd. De schade aan natuur en biodiversiteit komt voor rekening van de bewoners. De schade door dit beleid aangericht aan onze democratische rechtsstaat is niet te berekenen, maar zeer aanzienlijk.
De festivalindustrie heeft zich als een virus verspreid over heel Nederland.

FTM: "In de muziek leidt corona tot crisis, maar ook tot broodnodige innovatie

De concertindustrie ligt op z’n gat. Net als veel andere zzp’ers lopen muzikanten dus werk en inkomen mis. Daarom wordt druk geëxperimenteerd met optredens via livestreaming. Maar waarom gebeurt dat eigenlijk nu pas?"

De schade die dance music events al hebben aangericht is aanzienlijk. We hebben nu de kans om de schade die is toegebracht te stoppen met de meest redelijke en overvloedige argumenten ooit: schade aan bodem en ecologie en verstoring van woonomgevingen door geluidsoverlast. Onze natuur, biodiversiteit en democratische rechtsstaat hebben daar zwaar onder te lijden.
Geen festivals meer in parken en natuurgebieden!

Ik heb net mijn eerste commentaar volgeschreven op de site van FTM. Er kon geen letter mee bij. Het staat iedereen vrij om eigen ervaringen op FTM te delen.

© Natuurbescherming ZO 2015