Natuurlijk spelen

EilandjeBijlmerweide)

Foto Richardkw

GemeenteAmsterdam: "Inspraak voorlopig ontwerp ’Natuurlijk Spelen in de Bijlmerweide’

Van donderdag 28 januari t/m donderdag 10 maart 2016 kunt u inspreken op het voorlopig ontwerp ‘Natuurlijk spelen in de Bijlmerweide’.

Op dit moment fungeert de Bijlmerweide vooral als doorgangsgebied naar de aanwezige voorzieningen in het park (manege, schooltuinen en kinderboerderij) en is de verblijfskwaliteit beperkt. Met de voorgestelde maatregelen in het voorlopige ontwerp wordt onder andere de verblijfskwaliteit vergroot. Het project in de Bijlmerweide is gericht op het versterken van de verblijfsfunctie, het verhogen van de biodiversiteit en het aanbieden van natuureducatie voor kinderen.

Voor het ontwerp wordt onder andere voorgesteld om objecten aan het park toe te voegen. Dit zijn voor een deel bestaande voorzieningen die vernieuwd worden, zoals de insecten hotels, ooievaarsnesten en snipperpaden. Voor de natuur- en milieueducatie worden in het hele gebied nieuwe objecten geplaatst zoals nestkasten, eendenkooien en een vleermuisbunker. Dit soort objecten maken de flora en fauna “zichtbaar” en kunnen door verschillende partijen gebruikt worden voor educatie. Een stuk bossage bij de kinderboerderij wordt bestemd als “buitenlokaal” waar activiteiten kunnen plaatsvinden. Ook wordt op een centrale plek in het gebied ruimte gereserveerd waar kinderen al dan niet met hun ouders vrij kunnen spelen. Deels op speeltoestellen en deels in de vrije natuur. Deze clustering zorgt ervoor dat het overgrote deel van de Bijlmerweide vrij blijft van spelen en er ruimte is voor milieueducatie, rust en ontspanning en flora en fauna.

Hoe kan ik inspreken?

Schriftelijk

Uw schriftelijke reactie kunt u onder vermelding van ‘Voorlopig ontwerp Bijlmerweide’ richten aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam.

Per e-mail

Uw reactie kunt u mailen naar projectleider Bijlmerweide, Sebastiaan Weijer via: s.weijer@amsterdam.nl

Het voorlopig ontwerp en de toelichting hierop vindt u als downloads rechts op deze pagina.

Het ontwerp ligt ook ter inzage op het stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, bij het stadsloket. U kunt zich melden bij de receptionisten.

Informatiebijeenkomst

In februari wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarbij het voorlopig ontwerp wordt toegelicht. Buurtbewoners worden hiervoor uitgenodigd via een bewonersbrief.

Vragen

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Sebastiaan Weijer, projectleider Bijlmerweide, via: s.weijer@amsterdam.nl 

BewonersverenigingGrootGeerdinkhof: "De afgelopen 30 jaar wordt er door de  vrijwilligersgroep Bijlmerweide hard gewerkt om de wezenlijke waarden en kenmerken van de Bijlmerweide te behouden, beschermen en versterken. En de Adviesgroep Bijlmerweide heeft met zeer veel succes, samen met de vrijwilligersgroep, gezorgd voor o.a. de aanleg van de natuurlijke oevers. De Bijlmerweide is zeker geen doorgangsgebied. Maar, we onderschrijven uw zorg over de voorgestelde plannen "Natuurlijk spelen”."

© Natuurbescherming ZO 2015