Evenementenbeleid Diemen

Het college van B&W van Diemen is voornemens om de gemeenteraad voor te stellen om dit jaar evenveel festivals in het Diemerbos mogelijk te maken als afgelopen jaar. Dat wil zeggen dat er in de zomer van 2016 gedurende 4 weekenden 8 festivals zijn toegestaan. Wel wordt voor twee weekenden een lager geluidsniveau opgelegd. Het college is tot dit voorstel gekomen na een uitgebreide evaluatie met alle betrokkenen: eigenaar en beheerder van het Diemerbos, festivalorganisatoren, omwonenden, gebruikers van het bos, festivalbezoekers, politie en hulpdiensten.

Het verslag van de evaluatie van de Diemerbosfestivals 2015 en het voorgenomen raadsvoorstel van burgemeester en wethouders voor de Diemerbosfestivals in 2016, zijn nu beschikbaar voor inspraak. Een ieder kan hier tot en met 4 februari 2016 op reageren.

Diemen: "Het evaluatieverslag van de festivals in het Diemerbos 2015 en het voorgenomen raadsvoorstel van het college van B&W zijn nu beschikbaar. Een ieder kan op het raadsvoorstel tot en met 4 februari 2016 een inspraakreactie indienen. Reageren kan op info@diemen.nl of via Gemeente Diemen, Postbus 191, 1110 AD Diemen. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in februari over het voorstel spreekt.”

De evaluatie staat op de agenda voor de vergadering van 11 februari. 

© Natuurbescherming ZO 2015