Omgevingsvergunning AOA verleend

Amsterdam: “Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas

Stadsdeel Zuidoost - 3 mei 2018

Gaasperpark: recreatiegebied t.h.v. de Loosdrechtdreef, Provincialeweg, Driemondweg, Loenendreef, Liendenhof en Gaasperplas, 1108 AB: omgevingsvergunning verleend voor de activiteit "handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening, ten behoeve van het tweedaags openlucht-dancefestival "Amsterdam Open Air Festival 2018".

Het festival wordt in het weekend van 2 en 3 juni 2018 gehouden (Camping 1 t/m 4 juni 2018). Het festival, inclusief het op- en afbouw, neemt 15 dagen in beslag.

Op donderdag 24 mei worden de bomenbeschermers geplaatst. De opbouwwerkzaamheden vangen aan op vrijdag 25 mei 2018, vanaf 07:00 uur en de afbouwwerkzaamheden duren in principe tot en met donderdag 7 juni 2018, datum verzending besluit 03-05-2018;

Dossiernummer 3472519

Voor het inzien van het besluit en de stukken, kunt u een afspraak maken met de gemeente Amsterdam. Dit kan op twee manieren:

  • Online: via de link Afspraak maken (onder het kopje Directregelen) op de pagina www.amsterdam.nl/veelgevraagd.
  • Telefonisch: via het gemeentelijk informatienummer 14 020.

De afspraak is op z'n vroegst over twee werkdagen.

Niet mee eens?

Informatie over bezwaar maken.

Vergunningsstukken per e-mail opvragen

Amsterdam: "Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u als u belanghebbende bent bij het besluit binnen zes weken vanaf de dag na bekendmaking daarvan bezwaar maken. De bekendmaking is de verzenddatum van het besluit aan de aanvrager. Als datum van uw bezwaar geldt het poststempel op uw bezwaarschrift.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie stadsdeel Zuidoost
T.a.v. de afdeling POJZ
Postbus 12491
1100 AL AMSTERDAM

Vermeld in uw bezwaarschrift altijd:
- uw naam, adres en telefoonnummer;
- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en uw handtekening;
- het besluit waartegen u bezwaar maakt, datum en referentienummer/kenmerk van het besluit;
- waarom u bezwaar maakt.

Na ontvangst informeren wij u over de afhandeling van uw bezwaarschrift."

Op 18 april was een verlenging van de beslistermijn voor dit besluit bekendgemaakt. Omdat de termijn leek te eindigen vlak voor het begin van de opbouw van het festival heb ik een verzoek tot handhaving van het bestemmingsplan ingestuurd en een klacht aan de burgemeester gestuurd. Het gevolg was dat er nu toch tijdig een omgevingsvergunning is verleend. Daarmee is voldaan aan de plicht van de overheid om burgers in staat te stellen tijdig een voorlopige voorziening aan te vragen indien zij dat wensen. Het is alleen jammer dat je als burger elke keer het bestuur moet dwingen om zich aan de regels te houden. Behoorlijk bestuur zou vanzelfsprekend moeten zijn.

© Natuurbescherming ZO 2015