Vergunning verleend voor bomenkap Gaasperpark

Vandaag is het besluit bekendgemaakt tot verlening van een omgevingsvergunning voor de kap van 34 bomen in het Gaasperpark (langs het ‘Meibergpad’ dat voor de gelegenheid maar is doorgetrokken in het Gaasperpark). Dat betekent een begin van de werkzaamheden voor de aanleg van de Open Air Highway. Er zouden 4 bomen verplant worden en 39 herplant. Maar daar gaat het niet om. Deze hele infrastructuur is enkel bedoeld ter facilitering van meer en grotere evenementen in het Gaasperpark. Daarmee wordt een voorschot genomen op de uitspraak van de bestuursrechtbank over de legaliteit van de in vorige jaren verleende omgevingsvergunningen. De zitting hiervoor is nog niet bekend maar zal over een paar maanden plaatsvinden. Als die omgevingsvergunningen dan nietig verklaard zouden worden dan is de Open Air Highway helemaal niet nodig. Dan zou er een ander plan kunnen komen ter verbetering van alle voet- en fietspaden op de plek waar die nu liggen. In het plan waarvoor nu een omgevingsvergunning voor bomenkap is verleend worden de fiets- en voetpaden samengevoegd zodat daar zwaar vrachtverkeer heen en weer kan rijden voor het leggen van stalen platen, het aan- en afvoeren van tenten en materiaal voor festivals. Dat betekent dat het Gaasperpark de facto een evenemententerrein zou worden.

Bekendmaking

Stuur in elk geval uw bezwaar in tegen dit plan. Hier kunt u een voorbeeld voor uw bezwaar downloaden en aanpassen/invullen met uw gegevens. U kunt alleen schriftelijk bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente. Dus u moet een brief per post opsturen of afleveren aan de balie van het stadsdeelkantoor en vragen om een ontvangstbewijsje.

Dat kunnen we niet laten gebeuren. Stort daarom uw gulle bijdragen op de rekening van de Stichting Natuurbescherming ZO, zodat wij een voorlopige voorziening kunnen aanvragen om de kap tegen te houden en een beroep kunnen indienen tegen dit besluit.

Aan de adviseur vergunningen heb ik nog gevraagd of het niet mogelijk was om een digitale kopie van de vergunning te ontvangen, maar daar begint hij niet aan. Normaal gesproken bespaart dat de ambtenaren een hoop werk. Een digitale kopie is zonder meer altijd aanwezig. Die kan gewoon via e-mail opgestuurd worden. Voor het inzien van stukken op het stadsdeelkantoor moeten er honderden paginas gekopieerd worden en ter inzage gelegd. Maar ja, er zijn nu eenmaal mensen en verkrampte ambtenaren. Het probleem met dhr. Gossink is dat hij vindt dat deze kwestie zijn persoonlijk prestige raakt. Daarom vind ik dat hij ook met naam genoemd mag worden. Ambtenaren zijn in dienst van de gemeenschap. Sommige ambtenaren vinden dat ze in dienst staan van hun commerciële klanten. Het is niet anders. Zo heeft iedereen zijn kleine persoonlijke oorlog. Ikzelf heb dan de afschuwelijke neiging om dit te melden op mijn weblog. t Is niet anders.

© Natuurbescherming ZO 2015