Opbouw begonnen

Vandaag trokken zware vrachtwagens alweer het natuurgebied Gaasperpark in. Ik heb nog even met Vincent Soekra gesproken (die samen met mevr. Forster Reggae Lake organiseert). Hij had het over een ‘stadspark’ en ‘recreatie’. Maar je kunt honderdduizend keer zeggen dat een stadspark niets anders is dan een 'park in een stad’ (zonder enige juridische status) en dat dit natuurgebied juridisch onderdeel is van NatuurNetwerk Nederland en niet bedoeld is voor festivals, wat telt zijn de financiële belangen. De feiten verdraaien is schering en inslag, ook en vooral bij onze bestuurders. Feit is dat dit festival in strijd is met het bestemmingsplan dat stelt dat het park enkel bedoeld is voor licht recreatie. Daar heeft de Raad van State een omgevingsvergunning verplicht voor gesteld. Jammer genoeg zijn er genoeg ecologische bureaus te vinden die voor een aardig bedragje rapporten verkopen die aan zouden tonen dat er geen schade aan het park ontstaat. Ook aan de voorwaarden van de verleende omgevingsvergunning houdt men zich niet. Er wordt lekker veel over gras gereden met zware voertuigen.

screenshot 790
screenshot 791
screenshot 792
screenshot 793
DSC06476
DSC06482
DSC06496

Het probleem in Amsterdam is dat er niet gehandhaafd wordt. Burgemeester en wethouders hebben lak aan het NNN. Ik heb vanmorgen geen toezichter van Recreatie Noord-Holland NV gezien, noch van GGA. Vincent kreeg wel op zijn donder van een wandelaarster die de ellende al zag aankomen. Morgen is het terrein weer helemaal afgesloten.

Het is een teken aan de wand dat onze burgemeester zelfs haar eigen zoon niet in de hand kan houden. Als zij zelf de Provinciale ruimtelijke verordening niet wenst te handhaven, waarom zouden haar jonge zoon en andere Amsterdammers zich dan wel aan de wet en de regels moeten houden? De overheid moet het goede voorbeeld geven. Doet ze dat niet dan krijg je wetteloosheid, rechtsonzekerheid.
Het Reggae wereldje heeft ook een slechte naam wat respect voor vrouwen en de LGBT gemeenschappen betreft. 

© Natuurbescherming ZO 2015