Stiekem doen

je maintiendrai mnp

Dat er wat te verbergen is op festivals blijkt al tijdens de opbouw. Er staan nu  twee rijen hekken. Een voor het festivalterrein en een zo’n vijfig meter eromheen. Om het de pottenkijkers moeilijk te maken natuurlijk. Wij, van Reggae Lake, voelen ons aan geen regels gebonden. Van een plaatselijke correspondent kreeg ik de volgende foto’s met toelichting. De foto’s zijn gemaakt om kwart voor elf gisteravond, dus ruim na 20:00 uur, het moment waarop de werkzaamheden gestopt hadden moeten worden. 

"Bij Nellestein stond een generator op een karretje te ronken; geraas van accu boormachines/schroevendraaiers, getimmer en mensen die heen en weer lopen, auto's die heen en weer rijden, werkzaamheden aan de 'decor'poort en zo te horen ook aan het hoofdpodium: gekletter van hout en metaal. De afzettingen sluiten weer veel grotere stukken van het park af dan op de kaart staat aangegeven: 1. het hele griendenstuk, 2. het hele bosje bij de spechtenboom, 3. het pad langs de tjasker, 4 de hele transportroute, 5 ook het paardenpad bij de bijenschuur. 

Het hele parkeerterrein en de berm bij Langerlust waren leeg, maar er stonden wel heel wat personen auto's in het park op het gras geparkeerd. Lopen hoort kennelijk niet tot de mogelijkheden van deze organisatoren en dus rijden er ook na 20.00 uur nog auto's door het park. En er liggen rijplaten op het grasveld achter de huizen in het park! Volstrekt overbodig als het parkeerterrein van Langerlust gebruikt kan worden. Of gaan ze daar betaald parkeren invoeren? 

Er waren heel veel vleermuizen, eigenlijk overal op het terrein dat nog niet was afgezet. Bij het duinpoeltje vlogen ze heel laag boven het paadje.”

DSC01036
DSC01038
DSC01040
DSC01041
DSC01045
DSC01046
DSC01048
DSC01049

En de auto’s rijden gewoon over het gras natuurlijk. De stalen platen die er liggen zijn te min voor hen, die zouden de tere bandjes kunnen aantasten.

© Natuurbescherming ZO 2015