Orchissen moeten wijken voor weg in Noord

shots 2749

Ruud: "Het ziet er naar uit dat onze bestuurscommissie aan het GVB vergunning heeft verleend om een vrije busbaan aan te leggen, dwars door een gebied met van rijkswege beschermde planten. Tragisch.

In het planningsgebied staan een aantal soorten orchideeën. Die zijn van rijkswege beschermd, http://wetten.overheid.nl/BWBR00096.... Om daar dit soort werken te kunnen uitvoeren heeft men dan ook toestemming en/of ontheffingen nodig van de rijksoverheid.   

Maar hoe gaat dat in Amsterdam? Ondanks dat men deze plekken centraal, op gedigitaliseerde kaarten heeft staan, en bij stadsdeelwerken iedereen, van de stadsdeelecoloog tot aan het uitvoerend personeel, de plekken kent en ook Y-onNoord er diverse malen aandacht aan heeft besteed, weet men officieel van niets. https://www.facebook.com/YonNoordAm...

Foutje bedankt. Hoewel foutje? De voorbereiding van overheidsbeleid is in handen van nerds, die opereren voornamelijk in een virtuele wereld. De analoge werkelijkheid daar trekken ze zich niets van aan. Dat is zóóóó 2000, we leven in de 21ste eeuw. Wat moet je met ouwe meuk? Biodiversiteit? Beschermde soorten? Kom op zeg, dit is de stad, een metropool nota bene. Daar ligt een koepel overheen, consumptie en economie dat zijn dingen die tellen. De moderne stedeling wordt gevrijwaard van al het aardse, dat is meer iets voor de vakantie.

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van het stadsdeel Noord maakt bekend dat zij voor het traject Vorticellaweg - IJdoornlaan, 1035 NC op 1 juli 2016 een omgevingsvergunning heeft verleend voor het aanleggen van een busstrook met haltes ("uitvoeren van een werk of werkzaamheden" en "aanleg van een weg"). Dossiernummer: OLO2330439/Z16-74453

Voor het inzien van het besluit en de stukken, kunt u een afspraak maken met het loket van stadsdeel Noord. Dit kan op twee manieren: Online: via de link Afspraak maken (onder het kopje Directregelen) op de pagina www.amsterdam.nl/veelgevraagd. Telefonisch: via het gemeentelijk informatienummer 14020. De afspraak is op z'n vroegst over twee werkdagen. Niet mee eens? Informatie over bezwaar maken."    

© Natuurbescherming ZO 2015