Ransuilen bedreigd

De ransuilen die eerst in het Gaasperpark zaten en daar zijn verdreven door lawaaierige festivals hadden een tijdje geleden hun heil gezocht in de woonwijk Nellestein. Maar dat blijkt toch geen geschikte locatie voor deze beschermde dieren. Zij horen in het Gaasperpark thuis, waar zij ook een beschermde omgevings horen te vinden. Het Gaasperpark behoort tot het NatuurNetwerkNederland dat is ingericht om bescherming te bieden aan natuur en biodiversiteit.

ransuilen nellestein

Er staan mooie foto’s op de site van de Nellesteiner.

"Ransuilen in de wijk
Hierbij doe ik je wat foto’s toekomen van de ransuilen die bij mij voor de deur nestelen. Misschien wil je deze plaatsen op de site, want dit is wel heel bijzonder. Het gaat om een nest met 3 pullen. De ransuilen staan op de rode lijst en zijn beschermd. Ze worden bedreigd door allerlei negatieve invloeden van buitenaf. Heel bijzonder dat ze in deze bewoonde omgeving voorkomen. Zeker veel muizen en natuurlijk veel kleine vogeltjes in de buurt.
Paul de Waard

Helaas is ook Nellestein niet veilig voor ransuilen. Er ligt een half aangevreten exemplaar naast het ruiterpad, bij de kinderspeelplaats (Liendenhof) even voorbij de tennisbaan. Ik ben bang dat het het jong is, omdat ik  's avonds het gepiep niet meer hoor. Heel triest.
Annie van de Paverd”

Zie ook hier.

© Natuurbescherming ZO 2015