Recept voor de feestbeesten

Verschenen in het Parool gisteren:

“Aangenaaid oor uit de keuken van Zuidoost

Recept uit de keuken van bestuurscommissie Zuidoost, voor al uw feesten, waarbij regelgeving, procedures en bestemmingsplan vrij verwerkt worden en Zuidoost zich weer eens positief op de kaart zet.

Men neme de uitspraak van de Raad van State, alleen gebruiken wat je lekker vindt, de rest weggooien. Voeg daarbij het besluit van de gemeenteraad, de aangenomen moties niet gebruiken. Voeg dit samen in een blender met regelgeving evenementenvergunningverlening, voeg een heel bestemmingsplan in een keer toe. Draai op de hoogste stand tot een egaal, soepel en makkelijk te hanteren beslag. Laat dit op een warme plek een tijdje rusten.

Voor de vulling: een paar evenementenorganisatoren,  terreinbeheerder, halve projectbegeleider/gastheer, handhaver, trosje ambtenaren, een paar enthousiaste jongeren en een handjevol lastige, want vragen stellende bewoners. Let op: geen echte antwoorden toevoegen! Laat dit gedurende tien minuten marineren door toevoeging van wat zuur, zoet, venijn, peper en een flinke scheut ‘wij-doen-toch-altijd-wat-we-willen’-wijn uit een goed jaar. Giet de helft van het beslag in bakvorm, voeg de gemarineerde vulling toe en giet de rest van het beslag erover, zodat de vulling geheel bedekt is. Zet de oven op de hoogste stand en plaats de bakvorm onderin.

Bereid ondertussen de topping;  neem een aantal informele, informatieve, roept-u-maarbijeenkomsten uit het verleden, door de rechter opgelegde mediation en een beeldvormende vergadering die werd omgevormd tot een evenementenpromotieshow. Schep dit voorzichtig om tot een open dialoog met bewoners.

Als de bovenkant van het baksel donkerbruin is, kan het uit de oven. Verwijder de bakvorm en versier de bovenkant met de dialoog met bewoners.  Pak een schaal, als basis voor een nieuw bestemmingsplan, plaats het baksel in het midden van de schaal en strooi nieuwe evenementenlocatieprofielen, die u al wat langer in huis had, over het baksel. Ziedaar: aangenaaid oor. Uit de keuken van de bestuurscommissie Zuidoost.

Donderdag 6 oktober weer een nieuw recept: transparante democratie met een vleugje procedurebewaking? Of Fata morgana Gaasperplaspark?

Flora te Riet, Amsterdam"

© Natuurbescherming ZO 2015