Reggae Lake revisited

shots 2854

De berichten stromen hier binnen over overlast, vooral geluidsoverlast en parkeeroverlast. De omgevingsvergunning is er nog steeds niet. De adviseur vergunningen heeft zich afwezig gemeld en dat heeft vast een ‘goede’ reden. Mevr. Forster en dhr. Soekra hebben veel te laat een aanvraag ingediend, waren er blijkbaar niet van op de hoogte dat er een omgevingsvergunning nodig was, want toen ik dhr. Soekra daarop aansprak tijdens de opbouw verzekerde hij mij dat alle vergunningen er waren. Mooi niet! Het stadsdeelbestuur had van mij een bezwaar ontvangen tegen het besluit om de verlening van de omgevingsvergunning voor GaasperPleasure uit te stellen. Waarschijnlijk daarom is er voor Reggae Lake geen besluit tot uitstel gekomen, want dan kregen ze ook daarvoor meteen een bezwaar binnen. Nu leven we nog steeds in limbo. De afdeling vergunningen is afwezig. De afdeling handhaving deed ook moeilijk. De chaos regeert in Zuidoost.

Het is nu al duidelijk dat de organisatoren van Reggae Lake zich niet gehouden hebben aan de afspraken. De luidsprekers van hun beruchte King Shiloh soundsysteem stonden alle kanten op en daardoor ging het geluid ongehinderd ook de Gaasperplas over naar Gein en Holendrecht. Keihard.
Op veel plaatsen was er geen of nauwelijks bescherming van struiken en bomen. Er zal dus behoorlijk veel geplast en gerampetamt zijn in de bosjes. Een lint en hier en daar een hek volstaan niet om het groen te beschermen. We kennen onze pappenheimers intussen wel. De jointjes werden grif en grof gerold.

Screen Shot 2016
shots 2860
shots 2863
shots 2862
shots 2864

Informatie van de koeienhoeders/vrijwilligers in de Gaasperzoom maakt duidelijk dat het geluid verstorend is voor de Gasconnekoeien. In vorige jaren hebben zij altijd bij alle festivals de kudde op de vrijdag voorafgaande aan het betreffende weekend uit de Gaasperzoom gehaald. 
Dit jaar werden er vragen gesteld of dit wel echt nodig was, omdat het toch een heel gedoe is, zeker voor de koeien en kalfjes. Er is toen besloten het bij het Open Air festival een keer te proberen de kudde in de Zoom te laten.
Dit is echter behoorlijk tegengevallen, de hoeveelheid extra drukte, al beginnend in de nacht voorafgaand aan het festival in de Gaasperzoom, gaf voor de koeien toch een dermate grote verstoring van de normaliter "rustige" gang van zaken dat is besloten terug te gaan naar de oorspronkelijke beslissing.
Tijdens Gaasperpleasure en het Reggae festival zijn ze dan ook weer gewoon in hun rustige weiland geweest.

Het is goed te vernemen dat er goed gezorgd wordt voor de runderen en dat ze tijdens festivals weggehaald worden en naar hun eigen weide gebracht. De koeien zijn vandaag weer terug in de Gaasperzoom.

© Natuurbescherming ZO 2015