Steeds meer grote festivals

Parool: "Bij de gemeente zijn voor dit jaar ruim driehonderd evenementen aangekondigd met meer dan tweeduizend bezoekers. Dat blijkt uit een rondgang van Het Parool langs de stadsdelen.

Verreweg de meeste grootschalige evenementen staan ook dit jaar in het teken van dansen, eten en drinken. De piek van de evenementen ligt in de zomermaanden, maar ook voor Koningsdag zijn traditiegetrouw veel festivals aangemeld.

Bij de start van 2015 waren bij de zeven stadsdelen 284 grootschalige evenementen aangemeld. Daarvan zijn er uiteindelijk 164 doorgegaan. Met dit jaar ruim driehonderd aanvragen lijkt het aantal grootschalige evenementen in Amsterdam dus te blijven groeien.

Aantal evenementen per stadsdeel:
Nieuw-West: 10
Noord: 69
West: 18
Zuid: 39
Zuidoost: 18
Centrum: 25
Oost: 34”

En dan zijn er nog mensen die beweren dat Zuidoost een schraal aanbod heeft. Misschien dreigen we de komende jaren nog Cirque du Soleil te verliezen. En dat zit toevallig op een plek die daar bijzonder goed voor geschikt is en niet in een groengebied dat bedoeld is voor recreatie.

festival


AD: "
Het Rode Kruis komt honderden EHBO'ers te kort om te helpen op evenementen en festivals en voor de opvang van vluchtelingen. Deze zomer dreigt de organisatie in het nauw te komen, als niet meer vrijwilligers met een eerste hulpdiploma bijspringen.”

Thump:
 “Waarom zijn de line-ups van alle dancefestivals vrijwel hetzelfde?

Een nieuwe dag en weer een nieuwe golf van festivalaankondigingen; sinds elf uur vanochtend heb ik er alweer drie binnen in mijn inbox. Het lijkt erop dat iedereen die in het bezit is van een paar goede speakers, een krat lauwwarme pils en een paar duizendjes op de bank tegenwoordig een festival kan organiseren.

Het punt is: Vroeger waren festivals een verkenning van wat er binnen de 'clubcultuur' gebeurde. Maar tegenwoordig beleef je festival na festival, die elkaar allemaal kopiëren, waarbij ze vooral als doel lijken te hebben om zoveel mogelijk geld uit je te trekken.

Dit is vooral een slechte zaak voor de clubcultuur. Festivals zijn volgens veel betrokkenen de grootste reden dat een hoop clubs de afgelopen jaren hun deuren hebben moeten sluiten.

We kunnen inmiddels twee duidelijke conclusies trekken: ten eerste zijn er te veel festivals, ten tweede zijn er niet genoeg dj's binnen het circuit om ieder festival uniek te maken."

© Natuurbescherming ZO 2015