Stuur gemeenteraad wandelen

Parool: "PvdA: stuur festivals naar de stadsrand

De gemeente moet stoppen met citymarketing die Amsterdam aanprijst als feeststad. De PvdA wil voorkomen dat Amsterdam uitgroeit tot dé festivalhoofdstad van Europa.

PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman kan het niet vaak genoeg herhalen: Amsterdam is geen pretpark waar iedereen ongegeneerd 365 dagen per jaar alle remmen los kan gooien. De verveelvoudiging van het aantal festivals zorgt voor veel overlast voor bewoners. Daarom moet het aantal evenementen worden teruggebracht. Festivals dienen waar mogelijk naar de randen van de stad te worden verplaatst, bepleit de PvdA.”

amstrotterdam

City marketing

Ja, wacht ’ns even. We gaan toch niet alle toeristen naar de parken aan de stadsrand sturen? Wat moeten ze daar dan doen? Naar Madame Tussaud in de Bijlmer? Naar het Stedelijk in het voormalige ING-gebouw? Of moeten alleen de festivals naar de stadsrand? In de natuurgebieden zeker? Geen sprake van! Amsterdam moet leren zich aan de bestaande regels te houden. De burgemeester moet eens leren dat WIJ het volk zijn en niet de festivalorganisatoren die hun ziel verkocht hebben aan Amerikaanse multinationals. Wanneer raakt Amsterdam eindelijk die oude VOC-mentaliteit eens kwijt? We sturen liever de hele gemeenteraad wandelen (in het Gaasperpark).  Het Bijlmerpark is met veel geld door een schandlaparchitect omgebouwd tot een evenementenpark en het ligt er nu zieltogend en nat bij. Nu zou ook het Gaasperpark letterlijk onder de bijl moeten om de festivalfreaks te gerieven. Toeristen krijg je niet naar Zuidoost om daar in een park te wandelen. Dat park moet daarom in de visie van de Amsterdamse hotemetoten flink aangepakt worden en geschikt gemaakt voor festivals. Dat het bestemmingsplan dat niet toelaat, dat de status als NNN dat niet toestaat, mag onze neoliberaal-socialistisch-republikeinse burgemeester niet deren. Verdeel en heers, is zijn motto. Onder het mom van verlichting van de binnenstad, de randen van de stad flink te grazen nemen. Men ziet Zuidoost nog steeds als een binnenlands wingewest, bij gebrek aan koloniën als Suriname. Gewoon de festivaltroepen erheen sturen, 20.000 man per dag, de hele boel plattrappen, shock and awe, 115 dB, 12 podia en dat zuidoostelijke zooitje eens flink terroriseren. De vijf D’s: DDDDD, dance, decibels, drank, drugs en een doppie. Zo denkt de huidige nomenklatura. D66 had meer werk moeten maken van een verkiesbare burgemeester, dan konden we van der Laan gewoon de laan uit sturen. Maar intussen danst de burrie al jaren vrolijk naar de pijpen van de evenementenindustrie. Waar gaat het in Amsterdam al sinds eeuwen om? Sex and drugs and rock&roll. Samen betekent dat: Geld! De festivals zijn vieux jeu in een nieuwe jasje.

De gemeente moet stoppen met het aanprijzen van parken en natuurgebieden als feestlocaties. Ondanks wat onze Amsterdamse bewindhebbers ook mogen denken, er zijn in Nederland nog andere steden die de moeite waard zijn, en nog veel andere binnenlocaties om de beest uit te hangen. Zuidoost is de capital of entertainment met de Ziggo Dome, de Bijlmer Arena, en het Arenapark. Er is geen enkele reden om onze parken de vernieling in te trappen.

© Natuurbescherming ZO 2015