Totaal uitgekleed

Parool: De doorstart van het voormalige Podium Kwakoe in Zuidoost is een lijdensweg. Voor de tweede keer in twee jaar tijd is een beheerder vertrokken, met medeneming van de complete inventaris.
[Hans] Res [CDA] ziet het geknoei met afgrijzen aan en wil de zaak in de commissie aan de orde stellen.”

MetroInDeBijlmer: "Podium Zuidoost: de grote beerput

Als drijvende kracht achter de jammerlijk uitpakkende voortzetting van wat voorheen, voor ZO!, het Kwakoe Podium heette, werd mevrouw Muriel Dalgliesh genoemd, politiek bestuurder van Zuidoost.

De laatste schuldexplosie leidde dus tot de komst van ZO!Podium cq ZO!Cultuur, en ondertussen werd de laatste directeur van Kwakoe Podium, Urwin Vyent, lijsttrekker bij Groen Links en sinds 2010 politiek bestuurder.

Er lijkt nu alle reden aanwezig om alle verloren bedragen aan schulden, verdwijningen van goederen en weggegooide subsidies (personeel, huur, inventaris etc) eens mooi onder elkaar te zetten en de schuldvraag te stellen. Het zal er wel niet van komen, want de schuldvraag ligt bij ‘Surinaamse politiek’ van ons stadsdeel, met name geregisseerd door de PvdA als machtigste partij. Het gaat over het bedienen van de Afro-Surinaamse achterban met geld, hossels en baantjes, vooral via Kwakoe en het gelijknamige Festival, dat vele jaren het eigendom was van het jongerencentrum en zijn directieleden plus bestuurders.  Ook ZO!Cultuur was vooral een Surinaamse business.”

En daarmee zijn we bij het Kwaku Summer Festival aangeland, ook al een grote modderpoel dit jaar. Als we zien hoe het gegaan is met Reggae Lake festival, dat ook in handen is van Surinaamse kopstukken als mevr. Ivette Forster – die zonder omgevingsvergunning begonnen was met de opbouw van het reggae festival – dan vrees ik het ergste voor het Gaasperpark. Triest. Zeer jammer, weer.

Nelson Mandelapark na Kwaku Summer Festival

shots 2879
shots 2876
shots 2877
© Natuurbescherming ZO 2015