Vestivals moeten opzouten

shots 2881

Opzouten, dat wil zeggen ophoepelen uit Zuidoost, liefst naar Ibiza. De geluidsoverlast is gisteren en vandaag weer tot ver in de omtrek hoorbaar geweest, vooral in Nellestein. Zuipen en lawaaimaken alom. Een paar reacties van Nellesteinbewoners:

"Gisteravond op Liendenhof ook weer dreunende bassen, dit keer kwam het van het Zeezoutfestival in het Diemerbos. Klacht ingediend bij 14020. Trof daar een zeer meelevende mijnheer die adviseerde om ook het geluidsrapport van Reggae Lake Festival op te vragen, vooral omdat zij “berucht” zijn om hun geluidsapparatuur met de diepe bassen. Deze waren niet alleen op Liendenhof, maar zelfs ook op Leerdamhof te horen en vooral ook te voelen.”

shots 2884

"Gisteren Pacha festival, nu Vestival. Dit is echt krankzinning; nu 18.50 ik voel gewoon drukgolven op mijn oren, terwijl alles dicht is. Ik heb net en ook gisteren weer een klachtenformulier ingevuld.
Op 2,5 km van het terrein waarop Vestival gehouden wordt, is de geluidsoverlast van de lage bassen van dit evenement buitengewoon hinderlijk. Zelfs met alle ramen dicht is de drukgolf van de lage bassen zeer onaangenaam op de oren.Ik ervaar het als buitengewoon onaangenaam dat ik 2,5 km van het feestterrein, ongewenst en gedwongen mee moet 'genieten' van uw feestje. Ik vind dat de organisatie die mij dat aandoet strafbaar zou moeten zijn, zoals bij ongewenste, gedwongen sex. Els Ippink heeft dat al eens voorgesteld aan de gemeenteraad en ik ben daar helemaal voor.Bovendien vind ik het een buitengewoon slechte timing; de coördinator evenementen, kunst en cultuur zadelt veel bewoners in mijn  wijk nu op met  twee maanden elk weekend twee dagen ongewenst en gedwongen 'meegenieten' van andermans feestje!Daarnaast ook nog de overlast van andermans feestjes in de omliggende gemeenten.Vestival, er zijn goede binnen ruimtes in Amsterdam, die goed geïsoleerd zijn voor geluid. Ga naar binnen! En als je dat niet wilt, neem veel meer maatregelen tegen deze geluidsoverlast. Dit is belachelijk.
In de wetgeving wordt niemand als belanghebbende derde gezien die op 2,5 km afstand woont van een evenement! Terwijl de overlast, zeker bij zulke langdurige en veelvuldige evenementen/feestjes enorm is. Als de vliegtuigen eens een  keer niet over ons heen vliegen en de werkzaamheden aan de Gaaspertunnel een weekend overslaan, willen ik graag genieten van de relatieve stilte in mijn woonomgeving, een autovrije woonwijk ver van het centrum en niet gedwongen en ongewenst met andermans feestje  geconfronteerd worden."

© Natuurbescherming ZO 2015