Tweede dag Reggae Lake

screenshot 821
screenshot 834

Bovenstaande foto’s zijn van Flora te Riet. Tijdens de avond van de eerste festivaldag zijn heel veel auto’s bekeurd voor foutparkeren. Zij heeft van 13.00 tot 15.00 uur zoals gebruikelijk op de weide voor het platanenpleintje gedemonstreerd. Rond 14.00 uur zag zij de rij bezoekers steeds langer worden tot bij de platanen. Toen werden bezoekers opeens veel sneller doorgelaten. Geen visitatie meer? Op last van de politie?
In die tijd heeft zij geen enkele agent in uniform gezien, ook geen beveiligers of ander regelaars van Reggae Lake. Pas om 14.15 kwamen schoonmakers langs om vuilniszakken langs de route te plaatsen. Er liepen ook twee jongens rond met een lachgascylinder.

Aan mijn klacht over foute plaatsing van de luidsprekers van King Shiloh is zondag niets gedaan. De luidsprekers zijn op dezelfde plek blijven staan. Zowel de hogetonen boxen als de subwoofers (onder op de foto) waren op Gein3 gericht.

screenshot 825
screenshot 830

Volgens een bezoeker die zaterdag op het festival was werd alcoholische drank geschonken. Ik heb daar mijn twijfels over, want de voorschriften geven aan dat enkel eetwaren en frisdrank verkocht mochten worden. Voor alcoholische drank is een vergunning nodig en die is niet verleend.

Vlakbij de oever ontbrak nog steeds een waarschuwingsbord wat een extra risico inhield. Het is de taak van de organisator om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Dat er eerder wel degelijk een bord stond tonen de volgende foto’s aan. Tijdens Amsterdam Open Air stond er enkel nog het paaltje, maar men heeft toen een provisorisch bord gemaakt waar volgens mij ‘verboden te zwemmen’ op stond. Een algeheel zwemverbod vanaf het festivalterrein lijkt mij sterk aan te raden, zeker als er alcoholische dranken verkocht worden en veel bezoekers een jointje roken. Amsterdam Open Air hield zich tenminste aan een zwemverbod. De vrije jongens en meiden van Reggae Lake niet dus.

screenshot 822
screenshot 823

Even verderop bij het hondenstrandje bij de kioskweide stond wel zo’n waarschuwingsbord. Dat hondenstrandje was tijdens het festival omgetoverd tot Afrobeach Area. Lekker hygiënisch op zo’n strandje! Daar werd tenminste gewaarschuwd voor het gevaar van zwemmen. Misschien moet de burgemeester toch maar eens paal en perk stellen aan festivals die zich niet aan de veiligheidsregels houden.

screenshot 827
screenshot 829

© Natuurbescherming ZO 2015