Vergaderen op locatie

Mij was door de heer Bie Muusze, programmacoördinator Kunst, Cultuur en Evenementen, gevraagd om een presentatie te geven van zo’n acht minuten over de locatieprofielen voor evenementen in de vergadering op locatie van vanavond. Dat heb ik bijzonder zorgvuldig gedaan en er werk van gemaakt om het inderdaad te beperken tot zo’n acht minuten. Na een paar minuten werd mijn betoog al onderbroken en moest ik gehaast proberen er nog wat aan toe te voegen door te weigeren de microfoon af te geven. Dat vind ik bijzonder pijnlijk. Is dit nu een consultatiebijeenkomst voor bewoners zoals de burgemeester die bedoelde of een reclamecampagne voor festivals? Sjoerd Wynia was aanwezig voor Amsterdam Open Air, mevr. Ivette Forster voor Kwaku en Reggae Lake, dhr. Angelo Bromet voor NoLIMITS (cultureel ondernemer) en mevr. Sharon Bispham presenteerde zich als bewoner, maar is ook van NoLIMITS. Inderdaad, NO LIMITS, dat is de hype van de dag. Onbeperkt evenementen in alle EHS-gebieden van Zuidoost. De andere presentatiegevers waren mevr. Pieternella van afd. vergunningen, met een zinnige maar niet helemaal kloppende presentatie, en dhr. Oosterga van GGA met enkel wat plaatjes. Dus veel reclame voor festivals.

Opvallend in de presentatie van mevr. Pieternella, adviseur vergunningen, was de vermelding van LSP, Lex silencio positivo, dat betekent dat als een bestuur niet op tijd een vergunning verleent,  de vergunning van rechtswege verleend wordt. Dat het bestuur van Zuidoost aan deze mogelijkheid denkt, is een teken aan de wand. Daarmee zou het bestuur evenementen kunnen laten doorgaan zonder zelfs een omgevingsvergunning te hebben verleend. Dat zou werkelijk bij de wilde beesten af zijn. Omdat dit echt niet de intentie van de wetgever is, is een vergunning van rechtswege in de omgevingswet uitgesloten. In artikel 16.62, lid 3, Omgevingswet zal daarom worden bepaald dat de lsp niet van toepassing is op een aanvraag om een omgevingsvergunning. Anders zou elk corrupt bestuur vergunningen van rechtswege kunnen laten verlenen zonder ooit een omgevingsvergunning verleend te hebben. Daarmee zou stadsdeel Zuidoost zich wel erg diep compromitteren en zou de indruk van belangenverstrengeling zeer ernstige vorm aannemen. We zijn ook andere trucjes van het bestuur gewend; men is tot alles in staat om bewoners buitenspel te zetten. Ik vraag me af wat een rechter daarvan zou zeggen. Misschien wordt dat wel de ondergang van het huidige bestuur van Zuidoost en de PvdA. Indien oneigenlijk gebruik of misbruik wordt gemaakt van regels dan zijn zware represailles mogelijk. Dat wordt vuurwerk. En mogelijk ook het ontslag van de hele verantwoordelijke ambtenarij van Zuidoost en in het bijzonder de directie en de adviseurs van de afdeling vergunningen. In elk geval kan bij een rechtszaak geoordeeld worden dat er zicht is op een nieuwe omgevingswet, dat in het geval van misbruik van de lsp de bedoeling van de wet geweld aangedaan wordt en dat het advies van de Raad van State om de lsp af te schaffen ook nu al geldig geacht kan worden ter vermijding van misbruik. Het mag nooit de intentie van een wet of regel zijn om de wet te ontduiken of te verkrachten. Maar ik acht het bestuur van Zuidoost tot alles in staat om evenementen door te drukken, waarmee tegelijkertijd duidelijk zou worden dat dan zonder meer sprake is van onbehoorlijk bestuur omdat dan diverse normen van behoorlijk bestuur, waaronder de onafhankelijkheid van een bestuur, overtreden worden. Dat kan heel wat bestuurders en ambtenaren de kop kosten. Misbruik van recht is een term die inhoudt dat het recht gebruikt wordt op een manier waarop dat niet de bedoeling is.

Indien een evenement al is aangevangen zonder dat er een ontvankelijke aanvraag voor een omgevingsvergunning aanwezig was en dus ook nog geen omgevingsvergunning was verleend terwijl de opbouw al begonnen was, en dat was het geval voor Reggae Lake, en als bovendien twee verzoeken tot handhaving van het bestemmingsplan afgewezen werden, dan wordt de toestand nog absurder. Dan heeft stadsdeel Zuidoost zich helemaal losgerukt van de democratische rechtsorde in Nederland.

Stibbeblog: "De afschaffing van de lsp zal leiden tot een uniformering van de procedures die van toepassing zijn op de voorbereiding van omgevingsvergunningen. Door het afschaffen van de lsp wordt voor alle omgevingsvergunningaanvragen een voorafgaande beoordeling geborgd. Hierdoor wordt volgens de wetgever meer duidelijkheid en rechtszekerheid geboden over wat wel en wat niet is toegestaan.” 

Sjoerd Wynia liet trots foto’s zien van de aanplant van een aantal nieuwe bomen ter vervanging van bomen die zouden zijn geveld door een storm. Er waren daar twee bomen door een storm omgewaaid. De overige tien bomen waren gezonde bomen die gewoon onnodig door GGA gekapt zijn en niet geveld hadden hoeven worden. Hoe subtiel GGA toch omgaat met onze bomen! Dhr. Oosterga van GGA liet zelf foto’s zien van Reggae Lake waarop te zien was dat het Lion Stage naar het zuiden gericht was en dat een deel van de King Shiloh installatie langs de oever richting Gein was opgesteld, een opstelling die niet zo had mogen gebeuren. Wat weer aangeeft hoe subtiel GGA omgaat met de handhaving van zijn eigen regels. Sjoerd Wynia vertelde dat hij graag mee zou betalen aan de Open Air Highway. Wat hij er niet bij vertelde was dat daarvoor weer honderden bomen en struiken gekapt zouden moeten worden.

Aan reclamefilmpjes hebben we weinig. En als iedereen na afloop nog meer dan een uur aan de borrel hangt, waarom mag een bewoner die oerdegelijke informatie aanbiedt dan niet een presentatie vertonen van zo’n acht minuten waarin precies uitgelegd wordt wat de regels zijn? Het is niet fatsoenlijk en niet erg democratisch om dit zo onbeschoft te beperken. (Inspraak is ook maar drie minuten, dat is eigenlijk veel te weinig om iets zinnigs duidelijk te maken.) Daardoor krijgt Zuidoost weer een slechte naam.
De presentatie kunt u hier op deze link bekijken en downloaden, en bevat de regels, de beperkingen die gesteld zijn aan grote evenementen in het Gaasperpark. Stuur die door aan uw netwerk en maak er gebruik van als u inspreekt in komende vergaderingen die gaan over de locatieprofielen voor evenementen. De volgende vergadering waar u kunt inspreken is op 6 oktober. Op deze link vindt u ook de voorgestelde locatieprofielen van het bestuur.

kaart voor bc

Bovenstaand plaatje kunt u opsturen als
kaart aan de leden van de bestuurscommissie en de gemeenteraad
(klik erop voor groot downloadbaar formaat)

Volgens de Ontwikkelstrategie Gaasperplas (door mij geannoteerd) heeft een middelgroot evenement een max. aantal van 5000 bezoekers. Dus Reggae Lake behoort tot de grote evenementen. De burgemeester houdt zelfs de norm aan van 2.000 bezoekers. Alles met meer dan 2000 bezoekers is een groot evenement, en daarvoor is een omgevingsvergunning noodzakelijk (uitspraak van de rechter). De beroepsrechtbank in meervoudige kamer en de Raad van State hebben vastgesteld dat grote evenementen in strijd zijn met het bestemmingsplan. En zelfs in de Ontwikkelstrategie Gaasperplas staat dat ook het stadsdeelbestuur heeft vastgelegd dat alles met meer dan 5000 bezoekers grote evenementen zijn. Dus Reggae Lake is volgens elke instantie een groot evenement. Het is niet anders. Toch blijven ambtenaren stug beweren dat het om een klein festival gaat. De leugens van het bestuur zijn tegenwoordig helemaal doorzichtig.

De bewoners van Zuidoost zijn niet erg geliefd bij het bestuur; hun inspraak wordt gedoogd maar zoveel mogelijk beperkt. Het is jammer dat ook de PvdA zich leent voor zo’n ondemocratisch spelletje. Een bestuur dat door rechtszaken gedwongen moet worden om zich aan de regels te houden is het niet waard om zich bestuur te noemen. Een uitzondering op de regels zou wel kunnen, bijvoorbeeld voor GaasperPleasure omdat dit festival lokaal en kleinschalig georganiseerd is en op een plek plaatsvindt die minder kwetsbaar is. Maar dan moet het wel bij die uitzondering blijven. De plannen van het stadsdeelbestuur voor een evenemententerrein in het Gaasperpark zijn totaal irreëel. En GGA is al helemaal van de ratten besnuffeld. Die zien Zuidoost gewoon als een grote vuilnisbak waar ze alle ongevoeg kunnen plempen. De mudrun van 2014 is daar een voorbeeld van. Daarvan was zelfs geen bekendmaking gedaan door het stadsdeelbestuur. Dhr. Oosterga liet nog trots foto’s zien van wat GGA allemaal al ‘gepresteerd' had. Van enige gepaste schaamte was bij hem geen sprake.

Het gerommel met beamer en laptop kan ook een stuk beter in het vervolg. Mijn presentatie liep gedeeltelijk in het honderd omdat de (windows) laptop op hol sloeg en dat had niet gehoeven als ik zelf mijn laptop had mogen meenemen en aansluiten. Ik was er eerlijk gezegd al bang voor dat het niet helemaal goed zou lopen, daarom had ik al een link met de presentatie naar de leden van de bestuurscommissie gestuurd, in de hoop dat ze die downloaden, lezen en bekijken, want die informatie is beslist nodig om een degelijk besluit te nemen dat niet tegen de regelgeving ingaat.

Mevr. te Riet mocht een paar minuten inspreken, wat ook al heel wat voeten in de aarde had voor dit mocht, en zei dat door het huidige beleid en de argumentatie van de ambtenarij (dus mevr. Dalgliesh) dat de rechterlijke uitspraak over de omgevingsvergunningen enkel slaat op Amsterdam Open Air – wat pertinent onjuist is – er weer voor elk evenement rechtszaken gevoerd zullen moeten worden. Het is het bestuur zelf dat de rechtspraak daardoor onterecht zal overbelasten. Daar zullen rechters in elk geval niet blij mee zijn. Het stadsdeelbestuur heeft nu de neiging om zich aan elke strohalm vast te klampen om festivals toch door te laten gaan. De laatste truc is geen omgevingsvergunning te verlenen en het besluit daartoe met zes weken uit te stellen, zogezegd onder de veronderstelling dat een omgevingsvergunning eigenlijk niet nodig is. Tenminste vrijstaat Zuidoost vindt die niet nodig, om door deze omgevingsvergunning te laat te verlenen te verhinderen dat die door andere instanties afgekeurd zou worden. Zuidoost gaat wel een omgevingsvergunning verlenen, maar op zo’n manier dat de wetgeving en de rechtspraak helemaal buitenspel gezet worden en op zo’n manier dat de mitigerende maatregelen en de normen daarvoor niet toegepast kunnen worden omdat het evenement al heeft plaatsgevonden. Het is dus ook een manier om de flora- en faunawet en elk andere regel te omzeilen. Ook een TAC-advies vraagt men niet aan. Mevr. Forster maakt dankbaar gebruik, of misbruik, van deze gang van zaken. Zij verdient er goed geld mee. Zuidoost nergens anders. Zo bruin bakken ze het in Nederland nergens. Het resultaat zal wel zijn dat Reggae Lake ook voor hoge advocaatkosten zal komen te staan, maar ik neem aan dat mevr. Dalgliesh die graag voor haar rekening zal nemen. Geen wonder dat mijn presentatie zoveel mogelijk gesaboteerd moest worden.

Ik heb nog een goed gesprek gehad met Iwan Leeuwin en mevr. Forster. Ook nog even met mevr. Dalgliesh gepraat, en een aantal andere mensen, maar je voelt de gigantische kloof tussen bestuurders en bewoners. Hét probleem is dat het bestuur en GGA dit evenementenbeleid het koste wat het kost willen doordukken tegen alle regels en gezond verstand in. Ja, dan heb je geen boodschap aan vervelende individuen die wijzen op de regels en dan kun je niet anders dan onbehoorlijk bezig zijn. De hele ‘vergadering’ van vanavond was een publiciteitsstunt voor de festivalindustrie. Daarom moest een presentatie die aangaf dat grote evenementen in het Gaasperpark niet kunnen en mogen, voortijdig afgebroken worden. Een trieste vertoning.

Het zaaltje was te klein om iedereen te herbergen. Er was blijkbaar niet gerekend op veel volk. Maar er was een aardige vertegenwoordiging van Nellestein aanwezig. Dus achteraan moesten nog veel mensen blijven staan, wat sommigen goed uitkwam want daardoor stonden ze vlakbij de bar. Er is nog wat ingesproken en de kritische geluiden bleven aanhouden. Wat dat betreft was de avond wel een succes. Mevr. Dalgliesh heeft onprettig ervaren dat het verzet tegen evenementen verder groeit. Zij was door de burgemeester verplicht om bewonersorganisaties als de Stichting Natuurbescherming ZO bij de oordeelvorming over de locatieprofielen te betrekken, maar het ging niet van harte. Zij heeft geprobeerd er een propagandashow van te maken, maar dat is haar niet erg goed gelukt.

Deze hele onverkwikkelijke gang van zaken typeert het huidige bestuur.

zuidoost nergens anders

BlenheimAdvocaten: “Een ieder heeft recht op behoorlijke huisvesting, het recht op behoorlijke nachtrust, ongestoord gezinsleven. Deze rechten volgen uit artikel 8 EVRM [Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens], alsmede uit 11 lid 1 IVESCR en artikel 22 lid 2 GW. Dat geluidsoverlast onder het grondrecht valt van artikel 8 EVRM volgt uit Powell and Rayner v. UK.  Ook is geen inmenging van de overheid toegestaan in de uitoefening van dit recht op respect voor zijn privé leven, zijn familie- en gezinsleven, zijn woning.”

Iedereen heeft het recht om gevrijwaard te blijven van geluidsoverlast, dat is een recht. Maar nu leven we in de omgekeerde wereld. De festivalorganisatoren vinden dat zij het recht hebben om vrij geluidsoverlast te produceren in de openbare ruimte.

© Natuurbescherming ZO 2015