Verruïneerd gras Westerpark

Parool: “De grote grasmat van het Westerpark ligt er bij als een groot bruin tapijt na conferentie/festival The Next Web. Vanuit het stadsdeel klinkt stoere taal dat The Next Web zal opdraaien voor de schade. En het probleem voor de buurt wordt gerelativeerd: er is opnieuw ingezaaid en het gras zal snel hersteld zijn.
Wat een krokodillentranen en hypocrisie! De verruïneerde grasmat ligt niet zozeer aan de The Next Web, maar aan stadsdeel West zelf. Sinds Koningsdag is het grasveld continu bezet door het opbouwen en afbreken van achtereenvolgend Bevrijdingsdag, de Rollende Keukens en The Next Web.
Bijna een maand lang lagen er rijplaten op het gras, reed er zwaar vrachtverkeer en liepen er duizenden mensen over het gras. Dat het niet goed zou aflopen met die grasmat was voor niemand een verrassing.
Het zou nog geloofwaardig klinken als het de eerste keer was dat dit gebeurde. De verpeste grasmat is echter een terugkerend ritueel dat al tien jaar aan de gang is. In plaats van te kijken naar het oplossen van deze problemen, voert het stadsdeel het aantal evenementen alleen maar hoger op. En wordt de buurt steeds bozer.

Diego Pos en Esther van der Meer, Amsterdam

clips 4644

‘Woestijn’ in Westerpark moet over twee weken weer groen zijn

"Na afloop van techconferentie The Next Web bleek er forse schade te zijn aan het grote grasveld in het Westerpark. Na het opbreken van het technologiefestival afgelopen maandag waren flinke delen van het veld veranderd in een soort halfwoestijn.
Het grote aantal evenementen in het Westerpark leidt tot grote onvrede bij omwonenden. Zij klagen over afsluitingen, geluidshinder, verkeer in het park en achtergelaten afval door drommen bezoekers.”

Parool: "The Next Web heeft een rekening gekregen van stadsdeel West om de schade te herstellen die het techfestival aan de grasmat van het Westerpark heeft toegebracht."

Amsterdam Open Air had vandaag al nieuwe grond klaarliggen om meteen te verdelen over de verschroeide weiden. De afbouw duurt nog tot en met 7 juni.

screenshot 238
screenshot 239
screenshot 240

© Natuurbescherming ZO 2015