Stuur uw bezwaar in tegen AOA

screenshot 237

Het Gaasperpark wordt weer geteisterd door Amsterdam Open Air. Het park is twee weken lang niet open voor recreanten. Er is een omgevingsvergunning verleend waartegen u weer bezig kunt maken. Dit jaar zal beslissend zijn omdat er nog een meervoudige rechtszaak loopt bij de Raad van State over in vorige jaren verleende omgevingsvergunningen. Daarom is het van belang dat u zo massaal mogelijk bezwaren instuurt, om het bestuur van Zuidoost en de gemeente kenbaar te maken dat dit soort agressieve bezettingen van natuurgebieden niet kan. Het Gaasperpark is een natuurgebied en geen evenemententerrein.

Hier vindt u een voorbeeld van een bezwaar dat u kunt kopiëren en aan de burgemeester kunt sturen. Op 15 juni moeten alle bezwaren op het stadshuis ontvangen zijn. Wij hopen op honderden bezwaren, zodat de nieuwe coalitie een duidelijk signaal krijgt dat deze evenementen niet in het Gaasperpark thuishoren.

In het park broeden momenteel meerdere spechten. Een van de nestbomen op het festivalterein is op verzoek van de stichting met hekken omheind om verstoring door bezoekers te verhinderen. Maar nu zijn het blijkbaar de medewerkers van AOA die achter de schermen hun plas gaan plegen (eentje bestond het om tegelijk mobiel te bellen). Dat is schandalig. Zo gaat Amsterdam Open Air om met mitigerende maatregelen.

screenshot 231
screenshot 232
screenshot 234

Langs de looproute voor bezoekers, op het pad vanaf de camping zat gisteren een zwaan die in shock verkeerde. Hij zat onder zijn eigen poep en reageerde niet op voorbijlopende joggers en fietsers. Met andere woorden, dit dier was behoorlijk gestresst. Hij is uiteindelijk weer het water in gegaan en we hopen dat het verder goed met hem gaat.

screenshot 223

Op diverse plekken langs de nieuwe route naar de Entree oost liggen alweer de gebruikelijke lachgaspatronen. Verkopers van lachgas zijn tegenwoordig veel beter uitgerust met moderne apparatuur. Later krijgt u nog een filmpje en foto’s hiervan te zien.

© Natuurbescherming ZO 2015