Verstoorde balans tussen recreatie en natuur

clips 6067

NatureToday: "Uit een enquête van de Heimans en Thijsse Stichting blijkt dat 91% van de natuurliefhebbers vindt dat de recreatie in de afgelopen tien jaar is toegenomen. Er blijkt een zeer grote wens naar meer toezicht, handhaving en bewustwording. Meer weten? Kom op 1 oktober naar Wageningen voor het Heimans en Thijsse Symposium ‘Knellende liefde? Over de (verstoorde) balans tussen recreatie en natuur’. 

Hoe wegen we het toenemende recreatieve gebruik van de natuur af tegen de negatieve effecten die dit ook met zich meebrengt? In het symposium wordt het thema van vele kanten belicht, inclusief mogelijke oplossingen. Registratie voor dit interessante middagprogramma is nog mogelijk via de website van de Heimans en Thijsse Stichting.

Tijdens het symposium worden de laatste inzichten uit onderzoek naar verstoring door recreatie op natuur gepresenteerd. Ook zijn er korte presentaties met kritische bevragingen over ervaringen en oplossingen verspreid over Nederland:
Het effect van recreatie op broedende plevieren op zeedijken in Zeeland
Vogelwachter op Terschelling: van bewaker naar gastheer
Posbank: de eeuwige zoektocht naar de balans tussen natuur en recreatie
Van kraanvogel tot veenhooibeestje: ervaringen in het Fochteloërveen

Als intermezzo tonen we ‘Grielen in de Kennemerduinen.’ Deze korte, gerestaureerde film uit het archief van de Heimans en Thijsse Stichting wordt toegelicht door ornitholoog Gerard Ouweneel. Uiteraard sluiten we de bijeenkomst af met een gezellige borrel."

© Natuurbescherming ZO 2015