Worden festivals afgelast?

RTLNieuws: "19.00 uur persconferentie - Maatregelen verscherpt: horeca moet weer om 00.00 uur sluiten

Het demissionair kabinet trapt toch weer op de rem om grip te houden op het aantal coronabesmettingen. De horeca moet vanaf vanavond weer om middernacht dicht en er komen strenge regels voor meerdaagse evenementen. Dat zal het kabinet vanavond om 19:00 uur tijdens een persconferentie bekend maken, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Ook wil het kabinet dat er een einde komt aan het testen voor toegang in de horeca, discotheken en bij festivals. Alleen bij zogenoemde 'geplaceerde evenementen', waarbij mensen dus op hun plek zitten, zou Testen voor Toegang nog mogen.

Daarnaast wordt gedacht aan het beperken van het maximaal aantal bezoekers: bij evenementen buiten wordt nu gedacht dat er maximaal 1000 mensen aanwezig mogen zijn, voor binnen zou het maximumaantal van 500 op tafel liggen. Over de precieze aantallen wordt wel nog gediscussieerd.

Besmettingen stijgen

De ingreep is volgens het kabinet nodig omdat het aantal mensen dat besmet is met corona heel hard stijgt. Ook wil het kabinet voorkomen dat Nederland op de vakantiekaart 'donkerrood' kleurt waardoor Nederlanders niet meer welkom zijn in het buitenland.

Het lijkt mij verstandig als de burgemeester de eer aan zich houdt en de vergunning voor Guilty Pleasure per direct intrekt. 
Doorgaan met minder dan de 6000 aangekondigde bezoekers zou naar alle waarschijnlijk leiden tot rellen en grote problemen. Het is beter om samen met Guilty Pleasure alle kaarthouders zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van het niet doorgaan van dit festival.

© Natuurbescherming ZO 2015