Trammelant in Zuidoost

Het Dossier Kansrijk is een paar dagen geleden in de bestuurscommissie Zuidoost besproken. Emile Jaensch doet daar op zijn manier en met zijn eigen uitleg uitvoerig verslag van. Zes leden waren voor een motie van wantrouwen, en zeven tegen. Het gerommel kan dus gewoon doorgaan. Bijzonder opvallend is het feit dat D66 gespleten stelling heeft gekozen. Ik vind dat voor Roy Ristie een gemiste kans. In feite zou de stemming niet over mannetjes of vrouwtjes, zwart of wit, moeten gaan, maar over het vertrouwen in het bestuur. Fraude hoort aangepakt te worden. Subsidies worden tenslotte verleend met belastinggeld.

Parool: "De bestuurscommissie in Zuidoost wil dat er snel een einde komt aan de gebrekkige live-verbinding tijdens vergaderingen.

Deze week was van een ruim zeven uur durende vergadering over het voortbestaan van het dagelijks bestuur op internet slechts het eerste uur te volgen. De afhandeling van een met zeven stemmen tegen zes verworpen motie van wantrouwen was daardoor door volgers op afstand niet te zien.

'Het komt te vaak voor dat de verbinding uitvalt,' zegt Hans Res van het CDA. 'En het gebeurt te vaak tijdens spannende vergaderingen. Tijdens het vooroverleg over de motie van wantrouwen zeiden we nog tegen elkaar: je zult zien dat vanavond de verbinding wegvalt.'

Snelheid internetverbinding

John Olsen van de Christen-Unie: 'Ik wordt nu door mensen aangesproken met de opmerking dat elke keer als er een belangrijke vergadering is, de livestream niet werkt. Er wordt zelf gesproken over het bewust saboteren van de vergadering. Dit tast onze geloofwaardigheid aan.'

Het stadsdeel laat weten dat de mankementen te maken hebben met de snelheid van de internetverbinding. Er wordt hard gewerkt om het euvel te verhelpen.  Volgens het stadsdeel zal de dienst ICT op korte termijn zorgen voor een nieuwe zakelijke lijn met een hogere internetsnelheid.”

Een reden temeer om in heel Zuidoost te zorgen voor een degelijk glasvezelnet.

© 2015