Beheerkosten Groengebied Amstelland

Jasper Groen

Gisteren is in de Raadsvergadering van de gemeente Amsterdam motie B, betreffende agendapunt 14B, Raadsactualiteit beheerkosten Groengebied Amstelland, van Jasper Groen (GL), R. Alberts (SP), P. van den Berg (PvdA) en Johnas van Lammeren (PvdD), unaniem aangenomen.

Raadsactualiteit 14A heeft jammer genoeg niet de nodige steun gehaald en is van de agenda gehaald om later nog besproken te worden.

Als het goed is, en GGA is een instantie die zeer goed in de gaten gehouden moet worden, betekent dit dat er extra geld uit de Agenda Groen gehaald wordt om te verhinderen dat GGA meer evenementen moet organiseren in het NNN om het nodige geld binnen te halen. Het zou trouwens ook niet mogelijk zijn om binnen een redelijke tijd een tekort van 800.000 euro weg te werken met de schrale opbrengsten uit evenementen. Het zijn de festivalorganisatoren die miljoenen verdienen met festivals.

Wethouder Choho (of zijn vertegenwoordiging) zal in de komende vergadering van GGA een voorstel indienen om de beheerkosten voor GGA te verhogen.

Wat mij betreft moet alle schade en infrastructuur die ten behoeve van evenementen wordt aangericht/aangelegd, ten koste komen van de festivalorganisatoren. In elk geval zal gemonitord moeten worden hoe GGA de gelden besteed en zal erop toegezien moeten worden dat er toch niet meer evenementen georganiseerd worden in de NNN-gebieden van Amsterdam.

© Natuurbescherming ZO 2015