Behoud Gaasperpark

clips 5081

Er is een nieuwe facebookgroep opgericht die wil aantonen hoe mooi het Gaasperpark is en dat het van belang is om dit te behouden, niet voor meer festivals, maar voor de lichte recreatie zoals dat in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Het huidige stadsdeelbestuur heeft de natuuronvriendelijke erfenis van het vorige bestuur gewoon overgenomen. Niks ‘groene en democratische’ coalitie. Er zijn ‘stakeholders’ benoemd die geen enkel recht hebben op een stuk groen, want het is en blijft een recreatiegebied voor omwonenden en Amsterdammers. Festivals zijn in strijd met het bestemmingsplan en met de PRV, de Provinciale ruimtelijke verordening.

Het huidige bestuur zou men een links bestuur kunnen noemen (SP, GL en PvdA), maar ze hebben de commerciële beleidsinboedel gewoon overgenomen van het vorige bestuur. Zij staan vierkant achter de multinationals als LiveStyle, eigenaar van Amsterdam Open Air, die zijn miljoenenopbrengsten meteen doorsluist naar de VS. Behoud door ontwikkeling? Mooie woorden, die neerkomen op verdere afwaardering van het Gaasperpark als evenemententerrein. Dus van behoud is geen sprake als dit beleid doorgaat.

Het huidige stadsdeelbestuur moet zich diep en diep schamen voor het laten doorgaan van festivals. Zes weken vóór elk festival moet de omgevingsvergunning verleend zijn. Amsterdam Open Air vindt plaats op 1 en 2 juni dit jaar, de opbouw begint minstens een week eerder. Dhr. Wedemeijer (SP) is bestuurslid van Zuidoost en zit ook in het bestuur van GGA. Kennelijk steunt de SP tegenwoordig ook al multinationals die aan hun gerief willen komen in onze natuurgebieden. Er is nog steeds geen omgevingsvergunning verleend. Heeft het bestuur zich laten misleiden door de ambtenaren die al jaren verantwoordelijk zijn voor de afbraak van onze natuurgebieden? Het zit er dik in; wat kan hun het schelen, het bestuur krijgt toch de schuld, en dat is misschien wel hun doel.

Misschien wordt het tijd dat alle leden van de SP, GroenLinks en de PvdA ernstig gaan nadenken over hun lidmaatschap van hun partij. Want ‘groen en democratisch’ kun je dit beleid niet noemen. Het NNN, NatuurNetwerk Nederland wordt overgedragen aan ‘stakeholders’; wat neerkomt op de privatisering van het laatste stuk openbare ruimte dat nog openbaar was, d.w.z. van de bewoners van Nederland.

Een lichte vingerwijzing aan een bestuur dat nog steeds wetten en regels aan zijn laars lapt (laten we niet vergeten dat de rechtspraak, met name de Raad van State de eerder verleende omgevingsvergunningen voor festivals in het Gaasperpark nietig heeft verklaard - en een verwijzing naar het illegale feest van de ‘Perzen' in de ecologische verbindingszone en het NNN - een beetje historisch inzicht met een vette knipoog mag toch wel, of niet dan?)

Mene mene tekel upharsin -  God heeft de dagen van uw koningschap geteld en Hij heeft er een einde aan gemaakt; u bent gewogen in de weegschaal en u bent te licht bevonden; uw koninkrijk is verdeeld en het is aan de Meden en de Perzen gegeven.

De commentaren in de groep zijn duidelijk.

Park geen festivalterrein

© Natuurbescherming ZO 2015