Structuurschets Gaasperplas - kaarten

clips 5085

Het concept van de structuurschets Gaasperplas dat aan het gemeentebestuur is opgestuurd is eindelijk boven water gekomen. Het drijvende zwembad is op de kaart van het haventje verplaatst naar de oostoever. Weer meer drukte aan de zuidoever dus, meer verkeer, meer noodzaak tot controle en handhaving, als dit doorgaat natuurlijk. Op zowat alle andere oevers is ook zwemwater aangegeven. Dat zal zonder twijfel de natuur behoorlijk verstoren. Weg met de rietkragen (die waterzuiverend werken, en een habitat zijn voor vogels, libellen en ander diertjes). En veilig kan zwemmen in de plas niet zijn volgens mij. Hieronder nog een fotootje van een verdrinking van twee meisjes bij de grienden in de Gaasperplas op 9 juli 1987. Als er gezwommen zou mogen worden dan is er constant toezicht nodig. Dit zijn weer plannen waarbij niet verder nagedacht is dan de neus van de ambtenaren lang is. Dit gaat ontzettend veel geld kosten waar de natuur op geen enkele manier beter van wordt en de omwonenden ook niet, integendeel.

clips 5086

Op de nieuwe facebookpagina van Gaasperpark, het mooiste park van Nederland! staat de laatste conceptkaart. Dit moet de downloadlink zijn. Er staat ook nog ergens een kaart van de huidige situatie.
Duidelijk is dat heel veel park, eilandjes onder andere, afgegraven wordt. Wij hebben geen behoefte aan meer barbecueplekken en vervuiling. Bovendien zijn barbecues niet hygiënisch, zeer ongezond, en veroorzaken luchtvervuiling, overlast en zwerfvuil. Als de feestvarkentjes dan ook nog eens met de auto aan komen zetten, dan moeten ze weer meer parkeerplekken hebben. Wat wij nodig hebben is veel meer bomen die verkoeling brengen.

De hele omgeving van de Gaasperplas is een natuurgebied, en dat is voor sommigel verkrampte ambtenaren en bestuurders van Amsterdam nog steeds een doorn in het oog. Zij willen liever luidruchtige festivals en zijn zelfs bereid om daarvoor wetten en regels te overtreden. Het NNN moet gewoon gerespecteerd worden.

© Natuurbescherming ZO 2015