De stad van morgen

Zoals gebruikelijk is de gemeente erg sloom met het aankondigen van activiteiten die met participatie te maken hebben. Gisteren werd dit bekendgemaakt:

Amsterdam: "Internationale conferentie in Zuidoost

Dankzij buurtplatform Hart voor de K-buurt wordt deze week de internationale conferentie The future is Public in Zuidoost gehouden. De conferentie wordt voor het eerst gehouden in Amsterdam, duurt vier dagen en bestaat uit twee onderdelen. Praat mee over De stad van Morgen en geef u nu op.

De eerste twee dagen, 4 en 5 december, is er een internationaal evenement The Future is Public over de toekomst van de democratische economie. Dit wordt georganiseerd door De 99 van Amsterdam, het Transnational Institute (TNI) en tal van internationale onderzoeksorganisaties. Dit evenement is inmiddels volgeboekt.

Praat mee over De Stad van morgen

De laatste twee dagen, 6 en 7 december, is het Amsterdams evenement De Stad van Morgen. Voor elke Amsterdammer die ideeën heeft over hoe de stad anders kan, eerlijker, socialer en inclusiever. Wilt u deelnemen, dan kunt u zich nog opgeven via de website van The Future is Public. Het is dagprogramma dat start om 8.30 uur. Meer informatie vindt u op de website.

Programma voor buurtbewoners

Naast de conferentie is er een speciaal, gratis programma voor buurtbewoners:

  • woensdag- en vrijdagmiddag kunnen er poffertjes gegeten worden bij de buurtinfo-bus naast metrostation Kraaiennest.
  • donderdag 5 december komt de nieuwe Sint om 15.00 uur alle kinderen ophalen bij de Open Ateliers in flat Kruitberg.
  • ouders kunnen zaterdag 7 december gebruikmaken van gratis kinderopvang om zelf naar de bijeenkomst 'Bewoners aan de basis van de visie die we samen creëren' te gaan in de Ghanese kerk van 13.30 - 15.30 uur.
  • 's avonds is er een feest ter afsluiting van de conferentie in buurthuis Bontekraai. Alle buurtbewoners zijn welkom als dank voor de gastvrijheid van de buurt.”

The future is public
Democratic ownership of the economy

Ik kan me voorstellen dat Amsterdammers over dat ‘public’ wel hun eigen versie zouden kunnen hebben. 

Buurtboekje van Hart voor de K-Buurt

Zie ook hier

99vanAmsterdam: "We leven in een cruciale tijd. Grote problemen als groeiende ongelijkheid, klimaatverandering, armoede, eenzaamheid en uitsluiting hopen zich op. Steden zijn de plek waar die problemen het meest zichtbaar en voelbaar zijn.”

clips 5418

Een mens mag af en toe ook eens collectief dromen.

© Natuurbescherming ZO 2015